Henkilöt ja henkilöesittelyt

Löydä yhteystietomme ja lisätietoja meistä henkilöinä. Lue, millaisia olemme ja mitä osaamme! Klikkaa nimeä, niin saat lisätietoja.

Nimi:Keskimäki, Riitta
Titteli:Kouluttaja, avustava työntekijä
Sähköpostiosoite:riitta.keskimaki@sana.fi
Lisätietoja:

Raamatun alusta loppuun uskollinen Jumala

Riitta Keskimäki on innostava raamatunopettaja. Hän tuo opetuksessaan esille Raamatun ja pelastushistorian laajoja kokonaisuuksia.

Riitta haluaa herättää kuulijoissaan rakkauden Raamattuun ja innon paneutua siihen pintaa syvemmältä. Hän painottaa, että on tärkeää, ettemme ole vain toisten sanojen varassa. Sanassaan Jumala puhuu meille jokaiselle henkilökohtaisesti. Raamatusta löytyy loputtomasti rikkauksia sille, joka sitä tutkii.

Riitta näkee Raamatun suurena kokonaisuutena. Vanha testamentti oli Jeesuksen ja alkuseurakunnan Raamattu ja perusta. Uusi testamentti saa syvyyden Vanhasta. Se vakuuttaa siitä, miten varma ja vastaanottamisen arvoinen evankeliumin sanoma on.

Hän innostuu kertoessaan, kuinka rikkaasti ja selvästi Raamatussa ilmoitetaan Messiaan toimenkuva. "Jeesus on kaiken ydin ja keskus", Riitta painottaa.

Hän  tuntee hyvin myös juutalaisuutta, sen historiaa ja kulttuuria. Hän avaa Raamattua hepreankielisen alkutekstin pohjalta. Raamatussa piirtyy selvä kuva Jumalasta, joka johdattaa historiaa. Siihen liittyvät myös juutalaisen kansan vaiheet.

Riitan raamattuopetusten aiheita ovat mm.
  • Sakarjan kirja - Israelin toivon tähden
  • Raamatun naisia