Henkilöt ja henkilöesittelyt

Löydä yhteystietomme ja lisätietoja meistä henkilöinä. Lue, millaisia olemme ja mitä osaamme! Klikkaa nimeä, niin saat lisätietoja.


Nimi:Ruokonen-Jalo, Terhi
Titteli:Samassa Veneessä -avioparityön pastori
Matkapuhelin:0400 762 320
Sähköpostiosoite:avioliitto@sana.fi
Lisätietoja:

Samassa Veneessä avioparityön pastori

Samassa Veneessä -avioparityössä tavoitteena on luoda turvallinen tila, jossa puolisot voivat löytää virikkeitä ja rohkaisua kasvun tiellä yhdessä ja erikseen.


Avioliitto on elämän mittainen matka, jolla puolisot saavat kasvaa yhdessä. Kasvu voi tapahtua eri tahtiinkin, mutta ei eri suuntiin, vaan yhdessä tietä eteenpäin etsien. Kasvavassa suhteessa tunneyhteyden ylläpitäminen on elinehto. Siinä tarvitaan tilan ja ajan antamista toisen kuuntelemiselle, suhteen ja tunteiden päivittämiselle.  Kun pariskunta löytää toinen toisensa uudelleen, vanhat, ehkä taakkana olevat asiat tulevat näkyviksi ja armo ja anteeksi antaminen antavat tilaa rakkauden kasvaa.  


Olimme puolisoni kanssa ensimmäisellä avioparileirillämme nuorena avioparina ja kahden pienen tytön vanhempina. Siitä viikosta tuli käänteentekevä: tajusimme, että suhteessamme ja meissä itsessämme on rosoja, jotka tarvitsevat hiomista ja tutkimista. Pikkulapsivaihteen pyörteissä nuo rosot tulivat esiin ja syyttelimme toisiamme virheistä ja laiminlyönneistä.


Leirin kuluessa tajusimme, että avoimelle kohtaamiselle on etsittävä tilaa jatkuvasti tai suhteemme alkaa näivettyä ja kuormittuu liiaksi monien arjen vaatimusten keskellä.  Oman kokemuksemme rohkaisemina lähdimme mukaan vapaaehtoisina Samassa Veneessä -työhön. Vuosien varrella olemme saaneet useita kertoja nähdä miten leirillä vietetty yhteinen aika vaikuttaa avioparien elämään. Tärkeää työssä on myös koko perheen hyvinvointi, koska vanhempien parisuhde on lasten koti.


Nyt koordinoin Samassa Veneessä -avioparityötä. Järjestämme useita avioparileirejä eri puolilla maata sekä yhteistyössä seurakuntien kanssa avioparitapahtumia ja -iltoja.  


Tulen mielelläni puhumaan parisuhteen teemoista, kuten suhteen dynamiikasta ja itsetuntemuksen merkityksestä suhteessa.


Lue lisää työstä: www.avioliitto.fi

Henkilöluetteloon


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä