Henkilöt ja henkilöesittelyt

Löydä yhteystietomme ja lisätietoja meistä henkilöinä. Lue, millaisia olemme ja mitä osaamme! Klikkaa nimeä, niin saat lisätietoja.

Lahtinen, Mika
Nimi:Lahtinen, Mika
Titteli:bibliodraamaohjaaja, Tarinoiden majatalo
Puhelin:+358 20 768 1684
Matkapuhelin:040 557 5535
Sähköpostiosoite:mika.lahtinen@sana.fi
Lisätietoja:

1. Juureni

Olen kotoisin Äänekoskelta, keltaisesta talosta, viiden lapsen perheestä, puron partaalta, vaahteran oksalta, seurakunnan päiväkerhosta ja vanhan teatteritalon raunioilta.

2. Kotini

Asun Jyväskylässä, Korpilahden Tikkalassa. Kotitilamme nimi on Kaunisto ja asun siellä vaimoni Elinan, Kaiho-koiran, Roope-kissan ja muutaman islanninhevosen kanssa. Nautin hiljaisista metsäkävelyistä ja leivinuunin lämmöstä.

3. Palveluni seurakunnallesi

Ohjaan bibliodraamakursseja ja -työpajoja, joissa tutkitaan Raamatun kertomuksia ja henkilöitä. Tutustu Raamatun ihmiset -koulutukseen.

Esitän soolonäytelmiä kuten esim. Tuhlaajapojan veli sekä Laupias samarialainen seurakuntien tilauksesta. Lisäksi ohjaan Torstaiteatteri-nimistä ryhmää Jyväskylässä.

4. Heikkouteni

Englantini ja ruotsini ovat sen verran kankeita, että koulutan ja kurssitan vain suomeksi.

Tykkään jälkiruoista ja nojatuoleista. Musiikkitieteen graduni on kesken.

5. Koulutukseni

Olen HuK aineyhdistelmällä musiikkitiede, draamakasvatus ja tietotekniikka. Lisäksi olen suorittanut kaksivuotisen bibliodraamaohjaajakoulutuksen.

6. Työhistoriani

Olen tehnyt töitä Kansan Raamattuseuran Säätiössä vuodesta 2003. Vuodesta 2006 olen toiminut erityisesti hankkeessa nimeltä Tarinoiden majatalo.

7. Julkaisuni

Aapakka-kuvakortit

Aapakka sisältää 70 kuvakorttia opettajille, ohjaajille ja terapeuteille. Olen kuvannut kortit ja toimittanut kokoelman vaimoni Elinan kanssa. Lue lisää Aapakasta: www.aapakka.fi. Löydät esimerkkejä kuva-aiheista ja ohjeet tuotteen tilaamiseksi.

Pyhiä hetkiä -äänikirja

Pyhiä hetkiä -äänikirjan kuunteleminen antaa kokemuksen läsnäolosta. Se avaa reittiä kiireestä ja hajaannuksesta kohti lepoa ja voimaantumista.

Äänikirja sisältää minun ja vaimoni Elinan kirjoittamia ja kertomia tarinoita, sekä psalmitekstejä Raamatusta.

Tutustu tuotteeseen Pyhiä hetkiä -sivustolla. Löydät ääninäytteitä ja linkit verkkokauppojen tuotesivuille.

Muita julkaisujani

• Hartaustekstejä Kaiken keskellä Jumala -kirjaan (Karas-Sana 2012) sekä Ajaton-lukukausikalentereihin (Karas-Sana 2008-)
  • Iltahartaudet Radio Yle 1:ssä 13.3.2013 ja 3.7.2013
  • Tämä saarna on nähtävä -artikkeli, joka käsittelee draaman käyttämistä jumalanpalveluksessa. Julkaistiin teoksessa Messusta yhteisöksi, puheenvuoroja ja käytäntöjä (Karas-Sana 2013).
  • Kirjoitan Draamapiste-blogia seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille: www.draama.fi

8. Seuraa minua Twitterissä

www.twitter.com/mikalahtinen