Vivamon Raamattukylän uutisia

Kirvesmiehen uusi rooli Vivamon Raamattukylän jouluvaelluksella

Vivamon Raamattukylän jouluvaellus Ihmeellinen Ilo vie joulun ihmeeseen jo 14. kerran. Tuttu vaellus Joosefin ja Marian matkassa kulkee Nasaretista Betlehemiin ja seimen äärelle.

Jeesus syntyi arjen keskelle, veronkannon ja väestönlaskennan tohinaan, ympärillään kaikenlaista väkeä. Matkan varrella myös Rooman sotilaat tekivät työtään. Niin myös Vivamon vaelluksella.


3_verollepano_sami rouhiainen
Jarmo Pääkkönen saattelee kansaa jouluvaelluksella roomalaisen sotilaan osassa.Monena vuonna sotilaan roolissa on nähty Jarmo Pääkkönen. Viime vuosina hän on ollut myös ilmoitusenkelinä julistamassa paimenille Vapahtajan syntymän. Tavallisesti hänen näkee Vivamossa kirvesmiehen hommissa ja remonttitöissä.

– Saan olla näin mukana välittämässä joulun ydinsanomaa Jeesuksesta. Ilmoitusenkelin tehtävässä erityinen ilo on ollut, että olen saanut olla siinä esiintymässä yhdessä oman tyttäreni kanssa. 

– Joulun ihme säilyy vuosi vuodelta. Esitys aloitetaan aina tuoreena alusta. Jokainen esitys on ainutlaatuinen, Jarmo kuvailee.

Yksi kohokohta hänelle on aina vaelluksen päätös Vivamon kirkossa, kun esittäjät ja yleisö yhdessä laulavat tuttuja joululauluja.

– Siinä liikuttuu itsekin, kun näkee miten vaellus on koskettanut mukana olleita. Tuntuu kuin aika pysähtyisi, kun Maa on niin kaunis -laulun sävelet täyttävät kirkon.   

Näyttelemisen lisäksi kaikilla esityksessä mukana olevilla on myös muita tehtäviä. Jarmon vastuulla on esimerkiksi tulien sytyttäminen. Vaelluksen varrella tunnelmaa luovat erilaiset ulkotulet.

– Vaellus kuuluu olennaisesti jouluuni ja saan olla näin mukana välittämässä joulun ydinsanomaa Jeesuksesta. Raamattukylässä sykähdyttää myös esityksissä mukana olevien yhteishenki. Olen saanut monin verroin enemmän kuin antanut, Pääkkönen pohtii.

Raamattukylästä on tullut hänelle tärkeä osa elämää.  Näytteleminen on ollut iso askel miehelle, joka aiemmin vannoi, ettei koskaan esiintyisi tai laulaisi yleisön edessä.

Hänet on nähty suurissa rooleissa muiden muassa Mooseksena ja Paavalina. Ensi kesänä hän on keskeisessä roolissa myös ensi kesän uutuusnäytelmässä 77x.

Ihmeellinen Ilo -jouluvaellus 7.- 19.12.

Katso esitysajat ja varaa liput etukäteen.
Liput: aikuiset 13 €/15 €, lapset 4-12 v. 9 €/12 €, lapset alle 4 v. ilmaiseksi

Vaelluksen jälkeen Vivamon ravintolassa voi nauttia joulupuuron tai kahvit ja pistäytyä monipuoliseen kirja- ja lahjamyymälään.


Palaa otsikoihinPäivämäärä
Klo
pe 7.12.
10 ja 18                  
la 8.12.
10, 14  ja 18
su 9.12.
13 ja 18
to 13.12.
10 ja 18
pe 14.12.
10 ja 18
la 15.12.
10, 14 ja 18
su 16.12.
13 ja 18
ti 18.12.
12 ja 18
ke 19.12.
12

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä