Vivamon Raamattukylän uutisia

Vivamon Raamattukylän uusi näytelmä vie Paratiisin porteille

Vivamon Raamattukylän kesän 2018 uuden näytelmän teemana on kysymys, jonka moni joutuu jossain vaiheessa esittämään: miksi maailmassa on niin paljon surua, kipua ja kärsimystä.

Paratiisin portit 4
Paratiisin portit näytelmä vie nykyajasta Raamatun aikaan. Isoisän roolissa Erkki Kolehmainen, poikana Veikko Nurminen ja Abrahamina Jarmo Laitinen.


Näytelmä lähtee liikkeelle lapsenlapsen kysymyksistä isoisälle. Kumpikin käsittelee oman elämänsä suruja. Heidän keskustelunsa kuljettaa esitystä eteenpäin, samoin musiikki ja tanssit.

Näkökulmia kärsimykseen

– On monenlaista kärsimystä. Sitä, mitä ihminen aiheuttaa toiselle tahallaan tai tahtomattaan. Sitä, mitä aiheutamme luomakunnalle ja sitä, mihin ei ole olemassa mitään syytä, näytelmän käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen toteaa.

– Moniin kysymyksiin emme saa vastauksia tässä ajassa. Jumala ei kuitenkaan jätä meitä yksin kärsimyksen ongelman kanssa. Meille on annettu yksi vastaus: Jumalan Poika, Jeesus Kristus. Matkamme päässä ei enää tarvitse kysyä mitään. Kerran taivaassa, Jumalan luona, kaikki murhe on poissa.

– Tässä ajallisessa elämässä voimme olla toistemme tukena, kukin vuorollaan. näytelmässä isosisä, joka itse on kokenut suuren menetyksen, auttaa lapsenlasta käsittelemään omaa suruaan.

Ajan koko kaari

– Paratiisin portit näytelmä eroaa aiemmista näytelmistämme siinä, että tässä on välähdyksiä useista Raamatun kertomuksista. Ja tässä kuljetaan sekä nykyajassa että Raamatun maailmassa. Raamatussa taas katsotaan tulevaan aivan aikojen loppuun asti, Raamattukylän ohjaaja Matias Nyman kertoo.

Raamatun henkilöt, joiden vaiheita näytelmässä sivutaan, koskettavat katsojien omaa elämää. Moni kantaa sairauden tai kuoleman surua tai monenlaista huolta läheistensä puolesta.

– Erityistä näytelmässä ovat sen musiikki ja tanssit. Tommi Kaleniuksen sävellysten pohjalta Perttu Pölönen on luonut vaikuttavia sovituksia. Hänen omat sävellyksensä maailman luomisesta ja käärmeen houkuttelusta ovat todella hienoja. Koreografiat on tehnyt Sari Perttu.

Erkki Kolehmainen on yksi isoisän roolia esittävistä näyttelijöistä. Hän ehtinyt olla jo useammassakin Raamattukylän näytelmässä mukana.

– Tässä saa näytellä itseään, vanhaa miestä, joka kulkee kyselevän lapsenlapsensa rinnalla. Näytelmässä kuljetaan koko matka luomisesta lunastukseen, paratiisista ja lankeemuksesta taivaaseen. Taas kerran on luotu näytelmä, joka antaa paljon aihetta ajatella.

Paratiisin portit on Vivamon Raamattukylän 17. näytelmä. Se sai ensi-iltansa 18.5. Sitä esitetään toukokuussa, heinäkuussa ja vielä elokuussa on muutama esitys.

Esitys on tuttuun tapaan vaellusnäytelmä. Kävelymatkaa esityksen aikana tulee alle kilometri. Vivamon vastaanotosta esityspaikalle on muutaman sadan metrin kävelymatka. Esityspäivänä kävelyä kertyy siis vajaa pari kilometriä.

Kesäkuussa Raamattukylässä voi perehtyä apostoli Paavalin elämään ja kristillisen seurakunnan alkuvaiheisiin näytelmässä Paavalin salaisuus.


Lue lisää:

vivamonraamattukyla.fi

 


Palaa otsikoihinPäivämäärä
Klo
pe 7.12.
10 ja 18                  
la 8.12.
10, 14  ja 18
su 9.12.
13 ja 18
to 13.12.
10 ja 18
pe 14.12.
10 ja 18
la 15.12.
10, 14 ja 18
su 16.12.
13 ja 18
ti 18.12.
12 ja 18
ke 19.12.
12

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä