Tarinoiden majatalon uutisia

Epäonnistunut ohjaaja hyppää itse areenalle

"Tuntui, että koko touhu nuutuu lähtöruutuun. Vaellus ei ala. Kamelin selkä taittuu ja tykkäillään kyttyrää", kertoo Torstaiteatterin ohjaaja Mika Lahtinen. Hänen ohjaamansa näytelmäprojekti uhkasi lakastua alkuunsa.

Lue lisää


Esikoinen suuttuu, kun isä juhlii kuopusta

Jyväskyläläinen Torstaiteatteri alkaa tehdä näytelmää Jeesuksen vertauksesta, jossa "eräällä miehellä on kaksi poikaa". Uudet tekijät ovat tervetulleita mukaan.

Lue lisää


Keskisuomalainen Torstaiteatterin uutuusnäytelmästä: "Kohtalokas jännite pysyy hyvin yllä."

Torstaiteatterin Kätketty kuningatar -näytelmä sai ensi-iltansa Jyväskylässä 29.3. Sen pohjana on Vanhan testamentin Esterin kirja. Keskisuomalainen-lehden ensi-iltakritiikki (30.3.) kuvailee näytelmän dramatisointia napakaksi ja näyttelijöiden roolityötä sisäistetyksi ja keskittyneeksi.

Lue lisää


Torstaiteatteri tekee näytelmän Esterin kirjasta

Orpo Ester-tyttö kasvaa puolustamaan kansaansa julmuudelta. Vastassa ovat oikukas kuningas ja valtaansa kasvattava, pahaa haluava Haman. Esterin ja hänen kasvatti-isänsä Mordokain yhteys ja luottamus joutuvat koetteelle.

Lue lisää


Jäähyväiset Lasarukselle

Ensi-ilta on erityinen, mutta niin on viimeinenkin näytäntö: salaperäinen ja haltioittava. Elämä maistuu naurulta ja kyyneliltä. Ikkuna toiseen maailmaan on sulkeutumassa, mutta se on vielä hetken raollaan. Yhteys tuntuu erityisen vahvalta.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä