Tarinoiden majatalon uutisia

13.2.2018

Torstaiteatterin uusi näytelmä kertoo Raamatun Nooasta

Jyväskyläläisen Torstaiteatterin uusi näytelmä saa kantaesityksensä 15.3.

Nooa - Torstaiteatteri

Raamatun Nooa-kertomuksessa Jumala tekee liiton ”kaikkien elävien olentojen, kaiken elollisen kanssa” ja lupaa, ettei vedenpaisumus enää koskaan tuhoa kaikkea elävää (1. Moos. 9).  Ihminen toimii heti toisin. Nooan Haam-poika häpäisee isänsä, ja Nooa puolestaan sanoo, että Haamin poika on kirottu ja tästä tulee veljiensä orja.

Näytelmässä Nooan miniä, kirotun lapsen äiti, on tästä kaikesta kovin ihmeissään. Kun Jumala lupaa turvan ja suojan kaikille, ihminen on altis särkemään läheisiä suhteita, alistamaan kaltaisiaan ja tuhoamaan yhteistä maailmaa.

Näytelmä sisältää paljon fyysistä heittäytymistä erilaisiksi olennoiksi. Varsinaisten rooliensa lisäksi näyttelijät esittävät eläimiä, puita, meren aaltoja, arkin ovea ja norsun nahkaa.

Ohjaus Mika Lahtinen. Käsikirjoitus on työryhmän yhteinen.

Näyttelijät: Sakarias Liukko (Nooa), Tom Riska (Seem), Aatu Isosomppi (Jafet), Ville Prusti (Haam), Päivi Ala-Mutka (Haamin vaimo) ja Sirri Aalto (Kanaan).

Kantaesitysto 15.3. klo 19  Jyväskylässä Kulttuuritila Omenapuussa, Vapaudenkatu 24, Jyväskylä. Vastapäätä Jyväskylän kaupunginkirjastoa.

Esitykset 15.3.-22.4Tutustu Torstaiteatteriin tästä.    

Liput osoitteesta www.lippu.fi/nooa


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä