Tarinoiden majatalon uutisia

Missä armo? -näytelmä Jyväskylässä 7.9.-28.10.

Missä armo? -näytelmä kertoo kohdatuksi- ja hyväksytyksitulemisen tarpeesta eriarvoistuvassa kaupunkiyhteisössä. Katsoja kommentoi: "Vakuuttavaa! Armo löytyi ja puhutteli."

missa-armo-1000-206

Torstaiteatterin Mika Lahtinen esittää Missä armo? -monologinäytelmää Jyväskylässä 7.9.-28.10. Esityspaikkana on Kansan Raamattuseuran uusi, toistaiseksi nimeämätön koulutus- ja kulttuurisali os. Vapaudenkatu 24. Se sijaitsee vastapäätä Jyväskylän kaupunginkirjastoa.

Missä armo? -näytelmä kertoo pahaksi leimatusta perheestä, joka ei saa apua lapselleen. Nuori tyttö kärsii, kun aikuiset rajaavat apunsa kansallisuuden ja vakaumuksen mukaan.

Näytelmän tarinan tapahtumapaikkana on muinainen Tyros-niminen satamakaupunki Välimeren rannalla. Kaupunkilaisten elämää varjostavat epävakaat kauppasuhteet toisiin kansoihin. Asukkaat suhtautuvat varautuneesti muualta tulleisiin. Syntyy kokemuksia epäoikeudenmukaisesta ja eriarvoistavasta kohtelusta.

Lahtinen on dramatisoinut näytelmän lyhyestä Raamatun kertomuksesta (Mark. 7:24-30), jossa Jeesus kohtaa ns. foinikialaisen naisen, ja suhtautuu tämän lapsen avuntarpeeseen aluksi torjuen. Esitys on tunnin mittainen.

Näytelmä liittyy teemoiltaan reformaation merkkivuoteen. Eräänlainen ennakkoesitys oli Imatralla kesäkuussa Sanan Suvipäivät -tapahtumassa. Eräs katsoja kommentoi näkeemänsä seuraavasti:
Ensinnäkin sinun esiintymisesi on vakuuttavaa. Siinä on vahva ammattimainen ote. Näytelmän sisältö puhutteli sitä enemmän, mitä pidemmälle esitys eteni. Armo todella löytyi ja puhutteli. Uuden testamentin kertomukset alkoivat elää uudella, osin yllättävällä ja jännittävälläkin tavalla.

LIPUT

14 e / 12 e. Varaukset: www.torstaiteatteri.fi tai p. 040 557 5535

ESITYSAJAT

To 7.9. klo 19