rss Kansan Raamattuseuran uutisia

4.6.2018

Sanan Suvipäivillä puhutaan valosta, toivosta ja yhteydestä

Sanan Suvipäiviä vietetään viikkoa ennen juhannusta Kangasniemellä. Juhlien teema Valo on! nousee juhlien ajankohdasta ja Raamatun ajatuksesta Jumalasta valona ja yhteyden luojana.

Pastori Jukka Jämsén (vas.) , Päivi Kettunen, Pirkka Sieviläinen
Pastori Jukka Jämsénin (vas.) kirja Pelkkänä korvana julkistetaan Suvipäivillä. Päivien pääsihteri Pirkka Sieviläinen ja järjestelyaktiivi Päivi Kettunen odottavat runsaasti vieraita Kangasniemelle.

Yhteys Jumalaan on kaksisuuntaista, siitä Jumalaan kertoo pastori Jukka Jämsénin kirja Pelkkänä korvana, joka julkistetaan Sana Suvipäivillä lauantain päiväjuhlassa 17.6.

Jämsén kokoaa kirjassaan yhteen opetusta kuuntelevasta rukouksesta, armolahjoista ja erityisesti profetoimisen lahjasta.

– Kerron käytännön kokemuksia ja annan ehdotuksia miten ja missä soveltaa tätä lahjaa käytäntöön. Rohkaisen ihmisiä säännölliseen Raamatun lukemiseen ja Jumalan kanssa olemiseen. Kristityn elämä on sitä, että vapaana Jumalan lapsena kuuntelemme häntä, Raamatussa, kasteessa, ehtoollisessa, seurakunnassa, luonnossa, arjen keskellä, ja annamme sen vaikuttaa.

– Kun rukoilemme ”Anna meille jokapäiväinen leipämme”, se tarkoittaa myös sitä, että kuulemme päivittäin Jumalaa.

Jämsén tuo esille, miten Jumalan kuuleminen ja tunnusteot ovat kuuluneet seurakunnan elämään niin alkuseurakunnassa kuin tämän päivän kasvavissa seurakunnissa.

- Pyhä Henki kutsuu meitä olemaan seurakunta, jossa on tuoreen leivän tuoksu.

SanaForumeissa mennään pintaa syvemmälle

Yksi elementti Suvipäivien ohjelmassa ovat päätoimittaja Heli Karhumäen luotsaamat SanaForumit, joissa mennään pintaa syvemmälle siinä mihin kristillinen toivo perustuu ja millainen voima se on Forumien vieraiden elämässä.

Karhumäen vieraina on yksitoista kirkon ja yhteiskunnan vaikuttajaa, muiden muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, kirkkoneuvos Pekka Huokuna sekä yhteisöinspiraattori Johanna Sandberg.

Suvipäivien yksi runko on Johanneksen evankeliumi, joka käydään läpi viikonlopun raamattuopetuksissa yhdeksän opettajan voimin. Sarjan aloittavat koulutusjohtaja Mikko Matikainen ja piispa Seppo Häkkinen.Sarjaa jatkavat muiden muassa Kristiina Nordman, Jaakko Pirttiaho ja Ulla Saunaluoma.

Musiikki tekee juhlan

Suvipäivillä on sanan ohella myös runsas musiikkiohjelma. Pekka Simojoki ja Exit konsertoivat avajaisillassa. Arja Koriseva on valinnut konserttiinsa hengellisiä lauluja, jotka ovat häntä elämän varrella puhutelleet. Sunnuntaina juhlavieraita hemmotellaan kanteletaiteilija Ida Elinan konsertilla.

Yhdessäkin päästään laulamaan moneen otteeseen, mutta erityisesti lauantaina  Pekka Simojoen sekä Minna ja Jussi Pyysalon johdolla yhteislauluonsertissa Valtakunnassa kaikki hyvin.  Perjantai-iltapäivän musiikkiseminaarissa pianotaiteilija Risto Lauriala on kapellimeastari Lehari Kaustelin  vieraana keskustelemassa musiikista ja kertomassa työstään.

Stand-up koomikko Mikko Vaismaa puolestaan pitää rentoon tyyliinsä huumorin peiliä kuulijoiden edessä. Naurun kautta voi nähdä itseään ja elämää uudessa valossa.

Suvipäivävieraita hellivät Kangasniemet maisemat ja paikkakunnan vieraanvaraisuus. Monella tavalla aktiivinen seurakunta on innolla rakentanut tapahtumaa. Talkoissa ovat mukana paikkakunnan monet tahot juhlien pääsihteerin Pirkka Sieviläisen johdolla.

Juhlateltan ohjelmat striimataan KRStube-kanavalla lukuun ottamatta raamattuopetuksia ja konsertteja. Niitä voi seurata suvipäivien nettisivulla.  Exitin konsertti välitetään suorana  TV7 Plus -nettikanavalla suorana.

Sanan Suvipäivien ohjelma 15.-17.6. Kangasniemellä.

www.suvipaivat.fi