rss Kansan Raamattuseuran uutisia

11.6.2018

Rakkaus on nähdyksi tulemista

Heinäveden Kirkastusjuhlat 27.-29.7. ovat näköalapaikka rakkauteen.

Kirkastusjuhlat 2017 Kuva Panu Rissanen
Heinäveden kaunis kirkko ja sen ympäristö tarjoavat upeat puitteet Kirkastusjuhlille.- Kuva: Panu Rissanen

Vuosi vuodelta ihmisiä saapuu eri puolilta Suomea heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Heinäveden kirkonmäelle Kirkastusjuhlille. Monet tulevat yhä uudelleen ja jo monessa sukupolvessakin. Kirkastusjuhlat on järjestetty jo yli 70 vuoden ajan samassa paikassa.

Ihmisiä vetää Heinävedelle juhlien erityinen ilmapiiri, Sanan opetus, yhteinen rukous, tietysti ystävien tapaaminen ja upea kirkko ympäristöineen.

Tänä vuonna juhlilla puhutaan rakkaudesta, ihmisten välillä ja ihmisen ja Jumalan välillä teemana Suurin on rakkaus.

– Rakkaus on nähdyksi tulemista. Jos pieni lapsi ei ole äitinsä mielessä, häntä ei oikeastaan ole olemassa. Siksi nähdyksi tuleminen on rakkauden tärkein piirre, toteaa psykologi Mirja Sinkkonen, joka on yksi juhlien puhujavieraista.

– Meillä on erilaisia rakkauden kieliä. Keskustelemme siitä millaisella kielellä rakkaudesta pitäisi puhua ja siitä mitä merkitsee se, että Jumala on rakkaus.

Raamattuopetusta on runsaasti sekä kirkossa että kanavateltassa. Opetuksissa käsitellään rakkauden teeman ohella uskon suuria sanoja kuten siunaus, toivo, armo ja rukous. Perheiden päivässä seikkaillaan Nukketeatteri Sananjalan kanssa.

Musiikkia ja draamaa rakkaudesta

Kirkastusjuhlavieraat rakkauden teemaan vie erityisellä tavalla Vivamon Raamattukylän esitys Tuhlaajapoika. Anna-Mari Kaskisen käsikirjoittaman näytelmän teemoja ovat sisarkateus, vanhemmuus, anteeksianto ja rakkauden voima.

Viime vuosina juhlilla suuren suosion saanut suomalais-virolainen Oro Bellissimo -orkesteri konsertoi jälleen kapellimestari Lehari Kaustelin johdolla, solistina on Vilja Riutamaa. Ohjelmistossa on Lasse Heikkilän teos Metsä sekä vauhdikkaita klassisia säveliä ja Viron 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myös virolaisia säveliä.

– Heinäveden konsertti on aina yksi vuoden kohokohta. Juhlilla on aivan erityinen ilmapiiri ja lämmin yleisö, joka tukee nuoria, innokkaita soittajia, Kaustel iloitsee.

– Konsertissa huipentuu leiriviikkomme prosessi. Yleisö saa kuulla mitä olemme oppineet.

Musiikkivalikoiman täydentää Kansan Raamattuseuran työntekijöiden ilta, jossa he esittävät lauluja rakkaudesta.

Juhlien koordinoinnista vastaavat tänä vuonna Timo ja Kaisa Tuikkanen.

– Tarjolla on monia näköaloja rakkauden eri puoliin. Luvassa on syvällistä ja antoisaa raamattuopetusta teemasta ja vähän sen ympäriltäkin. Jumalan rakkaus on mitä valtavin lahja, se ottaa meidät suojaansa ja armahtaa. Se antaa uuden alun siellä, missä luottamus rakkauteen on kärsinyt. Hän tahtoo rakastaa meidät takaisin kotiin.

– Toivomme, että juhlavieraat lähtevät kotiin vakuuttuneina Jumalan rakkaudesta ja rohkeampina ottamaan vastaan rakkauden heittämiä haasteita arjessaan, Tuikkaset sanovat.

Tuhlaajapoika_perhe_Pekka_Kaskinen
Vivamon Raamattukylä tuo Tuhlaajapoika-näytelmän Heinäveden kirkkoon.

Katso Kirkastusjuhlat 27.-29.7.2018 - katso ohjelma tästä.