KRS:n lapsityön uutisia

Nukketeatteri Sananjalka täyttää 10 vuotta

Sananjalasta on tullut merkittävä toimija Suomen nukketeatterien joukossa.

A Pieni on paljon tapiola

Sananjalka on tuottanut kahdeksan esitystä. Niistä tuorein on toukokuussa valmistunut Juhlat, juhlavuoden kunniaksi.

– Meillä on paljon mistä kiittää, työstä vastaava Merja Luukkonen iloitsee.

Kuluvan syksyn keikkakalenteri on täyttynyt mukavasti ja Sananjalan punainen auto kiertää jälleen maata laidasta laitaan.

Nukketeatteri Sananjalka ei ole vähäpätöinen toimija. Vuonna 2013 tehdyssä Unima ry:n kartoituksessa nukketeatterien esitys- ja katsojamääristä, Sananjalka oli sijalla seitsemän. Vertailussa oli mukana noin 60 ammattinukketeatteria ja monia harrastelijaryhmiä.

– Edellämme olevista viisi nukketeatteria saa valtion tukea, mitä Sananjalka ei saa. Niillä on suuremmat työntekijäresurssit ja ne toimivat isoissa kaupungeissa, Mikko huomauttaa.

– Ja täällä pienessä Itä-Suomen Parikalassa on Sananjalka, joka tavoittaa vuosittain 13 000 katsojaa. Iso merkitys työssämme on lähettäjäpiirillä, jonka tuki kattaa sitä, mitä emme valtiolta tai kunnalta saa, Merja ja Mikko kiittävät.

Sananjalan tiimiin omaa osaamistaan on tuonut nuorisotyönohjaaja Mikko Piiroinen. Tarinataikurin hahmossa hän kertoo muun muassa vertauksen laupiaasta samarialaisesta taikatemppujen avulla. Esityksen nimi on Kumpi on erilainen.

– Seurakuntatyössä varhaisnuorten parissa käytin itsekin vierailijoita. Nyt on kiva voida itse tarjota seurakunnille hieman erilaista ohjelmaa, jota ne voivat tarjota kouluille, Mikko sanoo.

Tiimiin kuuluvat myös Helena Kaipio, jonka kanssa suurin osa esityksistä on valmistettu sekä Esko Luukkonen.

Tutustu Sananjalan ohjelmistoon.