KRS Koulutuspalvelujen uutisia

11.3.2014

Valmiuksia todistajan tehtävään evankelistakurssilta

Todistajana ja julistajana -kurssi auttaa löytämään omia lahjoja ja omaa tapaa toimia. Kurssille hakuaikaa on maaliskuun loppuun.

Evank-kurssi 2012-2013, kuvaaja Matti Mäkinen
Vuonna 2013 päättyneen evankelistakurssin osanottajat kiittivät kurssin antia ja hyvää yhteishenkeä.

Toukokuussa alkava kurssi tarjoaa uusia virikkeitä seurakunnan rakentamiseen, todistajan tehtävään ja evankelistan kutsumukseen.

Koulutus toteutetaan vuoden pituisena siten, että vuosi sisältää kolme lähijaksoa, joiden välillä kurssilaiset tekevät käytännön harjoittelua.

Kurssi on tarkoitettu seurakunnan aktiivimaallikoille, seurakunnan työntekijöille ja kaikille, jotka ovat asiasta kiinnostuneita ja jotka haluavat vahvistaa omaa kutsumustaan.

Ohjelmassa on mm. uskon ja opin rautaisannos, puhe- ja ilmaisukoulutusta, käytännön menetelmiä ilosanoman välittämiseen.

Kouluttajina ovat mm. Mikko Matikainen, Seppo Niemeläinen, Matti Mäkinen. Leena Lehtinen ja Rasmus Mäntymaa.

Oma tehtävä löytyi

Riitta Jelekäinen oil mukana viime keväänä päättyneellä kurssilla.

– Eläkkeelle jäätyäni mietin mitä voisin tehdä. Jossain vaiheessa älysin alkaa rukoilla tehtävää ja sitten sattumalta näin ilmoituksen tästä kurssista. Viime tipassa lähetin hakemukseni ja siitä se lähti.

– Nimi evankelistakurssi tuntui kovin juhlalliselta, mutta kaikkihan me olemme evankelistoja, todistajia ja julistajia. Tavallisia ihmisiähän Jeesuskin lähetti matkaan. Kurssi oli minulle hengellisen kasvun spurtti.

Mauri Tuominen kertoo saaneensa kurssilta paljon hyödyllistä tietoa ja taitoa, kuten julistustyöhön hyviä esimerkkejä, puhetaidon opetusta ja Raamatun lukemiseen vinkkejä, ja varsinkin yhteyttä muiden kanssa. Myös käytännön harjoittelu oli hänen mielestään hyvä asia. Hän innostui kurssin aikana nokipannukahvituksen mahdollisuuksiin yhteyden luomisessa ihmisiin.

Myös Tapio Virokannas innostui nokipannun mahdollisuuksista niin, että kätevänä miehenä rakensi itselleen oman pannukaluston.

– Voin sanoa, että kurssi muutti elämäni. Siinä toimittiin kentällä enemmän kuin mihin olin tottunut. Eniten minuun vaikutti kuitenkin kurssin yhteishenki.

Hänen nokipannulleen on ollut paljon käyttöä. Pannu kulkee kätevästi auton takakontissa.

– En ole kotonani suuren yleisön edessä, mutta tässä voin välittää sanomaa henkilökohtaisesti kasvoista kasvoihin. Tämä on matala kynnys luoda yhteyttä ihmisiin. Siinä syntyy hyviä keskusteluja, joskus rukoillaankin ihmisten puolesta.

Todistajana ja julistajana -kurssi alkaa toukokuussa 2014. Hakuaika päättyy 31.3. Lue tarkemmat tiedot kurssista tästä.

KRS:n evankelistakurssi 2014–2015

Lähijaksot