KRS Koulutuspalvelujen uutisia

25.9.2017

Uskon askeleita arjessa

L10T-kurssi on lyhyt oppimäärä arjen kristillisyydessä ja Jeesuksen seuraajana kasvamisessa.

KRS koulutustiiminkuva
L10T voi tarjota tuoreen alun omaan elämään ja suuntaa jopa koko seurakunnan toimintaan, toteavat kouluttajat Mikko Matikainen (oik), Matti Mäkinen, Virpi Nyman ja Kristiina Nordman.

Luukkaan evankeliumin 10. lukuun perustuvassa L10T-konseptissa on kyse on elämäntavasta, jossa keskeistä on luottamus Pyhän Hengen työhön ja itselle luonteva tapa elää uskoa todeksi.

– Ensimmäinen askel, siunaaminen, on tärkein. Se tarkoittaa sitä, että kulkee tietoisesti mielessään rukoillen ihmisten puolesta. Se havahduttaa näkemään ihmiset ympärillä. Pienikin askel on tärkeä, se johtaa seuraavaan, KRS:n koulutuspalveluiden johtaja Mikko Matikainen sanoo.

– Tavoitteena innostaa ihmisiä suuntamaan katsetta ulospäin, itselle sopivalla tavalla. Tätä voi toteuttaa jokainen, on sitten ujo tai rohkea. Yhdessä liikkeelle lähteminen rohkaisee hyvään alkuun.

Koulutuksia on pidetty ja on menossa monissa seurakunnissa ympäri maata. Alun perin Etelä-Afrikasta lähtenyt koulutus on hiljakkoin käännetty viroksi. Toiveissa on saada se myös ruotsiksi ja venäjäksi.

Kouluttaja Kristiina Nordman on pitänyt lukuisia L10-kursseja ja nyt on menossa kierros jatkokursseja.

– Niilläkin painopiste on kristittynä kasvamisessa. Liikkeelle lähdetään hengellisestä taisteluvarustuksesta Efesolaiskirjeen 6. luvun pohjalta. Iltojen aiheina ovat myös kuuntelemisen ja kohtaamisen taito, yhdessä rukouskyselyn tekeminen ja kokemusten jakaminen.

Joissakin seurakunnissa rukouskyselyyn liitetään kutsujen jakaminen tilaisuuteen. Esimerkiksi Myllykoskella kurssi päättyi yhteiseen Syke-iltaan, johon ihmisiä kutsuttiin.

Salasiunaajien liike

Juvalla L10T-kurssi toteutettiin viime keväänä yhden viikonlopun aikana. Mukana olivat seurakuntalaisten kanssa myös kaikki toiminnallisen puolen työntekijät.

– Tämä on hyvin käytännönläheinen ja rohkaisee elämänmyönteiseen kristillisyyteen, jossa hymy ja nauraminen on suotavaa, onhan evankeliumissa kyse ilosanomasta. kirkkoherra Sirkka Pylkkänen kiittää.

Juvalla perustettiin kurssin jälkeen Salasiunaajien klubi leppoisaksi vertaistukiryhmäksi elämäntavan opettelussa. Klubi toimi myös rippikoululeirillä sen jälkeen kun rukousta oli käsitelty yleensä. Jokaiselle leiriläiselle arvottiin oma salasiunattava.

– Ja kas, kun kysyin, mitä nuoret siitä tuumasivat, se olikin ollut hyvä juttu.

Kansan Raamattuseuran ripareilla L10T oli teemana isosten kanssa läpi leirin. Se innosti heitä rukoilemaan ryhmäläistensä puolesta.

– Ihailin isosten yhteyttä ja toistensa rohkaisua L10T:n parissa, KRS:n nuorisotyön pastori Heini Kontiainen kertoo.

– Oli hienoa nähdä isosten halu sitoutua siunaamiseen ja vanhempien nuorien rohkaisu omilla L10T-kokemuksillaan. Tarkoituksena oli tuoda kokemusta siitä, miten elämäntapa voisi toteutua riparilla ja kohtaamisissa leiriläisten kanssa. Ja tietysti myös jatkossa nuorten arjessa ja syksyllä koulussa.

Pienin askelin eteenpäin

L10T kiteyttää Jeesuksen seuraajilleen antamat ohjeet käytännöllisiksi ohjeiksi Luukkaan evankeliumin 10. luvun pohjalta.

• Siunaa
  • Ystävysty
  • Auta missä voit
  • Kerro Jeesuksesta

L10-elämäntapaan voi tutustua Uskon askeleita -radio-ohjelman kautta Radio Dein kanavalla maanantaisin klo 21.35 ja uusintana lauantaisin klo 18. Arkistosta sen voi kuunnella osoitteessa www.radiot.fi, sieltä Radio Dei ja aiemmat ohjelmat. Lisää virikkeitä saa Facebookista sivulla Uskon askeleita.

Lue lisää L10T-koulutuksesta.