KRS Koulutuspalvelujen uutisia

Todistajana ja julistajana -kurssilla voi pohtia kutsumustaan

Toukokuussa Vivamossa alkava kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia tuntemaan itseään, kutsumustaan ja Jumalaa paremmin. Vuoden aikana on kolme lähijaksoa ja käytännön harjoittelua.

– Toisilla on evankelistan kutsu, johon he hakevat valmiuksia. Toiset eivät koe olevansa evankelistoja, mutta heillä on halu viedä evankeliumia eteenpäin. Kurssi palvelee molempia, ja bonuksena saa uusia ystäviä, kouluttaja Virpi Nyman kertoo.

Ensimmäisellä viikon pituisella lähijaksolla käydään läpi perusteemoja, kuten omaa persoonaa ja armolahjoja, esiintymistaitoja ja uskon keskeistä sisältöä. Punaisena lankana on L10T-valmennus ihmisten kohtaamiseen.

– Tällainen Jumalalle annettu aika ei ole koskaan merkityksetöntä. Jonkun kohdalla elämän suunta kääntyy. Toinen jatkaa samoissa tehtävissä, mutta varmempana omasta paikastaan.

Tapio Laakso tuli vuonna päättyneelle kurssille Pyhäjärveltä Pohjois-Pohjanmaalta. Vaimo rohkaisi miestä matkaan ja seurakunnastakin ajatus sai tukea. Aluksi mukaan lähteminen tuntui mahdottomalta, mutta pian ajatus vahvistui ja tuli käytännössäkin mahdolliseksi.

– Kurssi sitoutti entistä enemmän sanaan, uskoon ja todistamiseen ja vapautti löytämään itselle luontaisen tavan toteuttaa kutsua. Opettajat kulkivat koko ajan rinnallamme. Sain selkänojaa ja rohkeutta toimia omalla paikallani seurakunnassa. Kurssi auttoi löytämään itseni Jumalan valtakunnan työssä. Tärkeää on ollut myös löytää uusia ystäviä, jotka jakavat saman kutsumuksen. Kursn ilmapiiri oli kannustava.

Jarmo Hyvärinen suosittelee kurssia kaikille, jotka ovat kiinnostuneet evankeliumin eteenpäin viemisestä.

– Tutustuimme monipuolisesti erilaisiin tapoihin välittää evankeliumia ja löysin omia vahvuuksiani. Parasta antia oli löytö, kuinka elää kristittynä arjessa suhteita luoden ihmisten kanssa Jumalan järjestäessä tilanteita sopivasti ajallaan.

Hakuaika Todistajana ja julistajana -kurssille 31.3.2018 asti. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää lyhyen elämäkerran ja seurakunnan suosituksen. Osoite: KRS Koulutuspalvelut, PL 48, 08101 Lohja tai seurakuntapalvelut@sana.fi.

Hakemuksen voi tehdä myös netissä tästä.

Opiskelijalta edellytetään sitoutumista vuoden pituiseen prosesssiin, joka sisältää aloitusviikona ja kaksi lähijaksoa.

Kurssin järjestaa KRS Koulutuspalvelut, yhteistyössä Agricola-opintokeskus

evankelistakurssi pieni