KRS Koulutuspalvelujen uutisia

23.2.2016

Omat lahjat käyttöön

Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelujen tarjoama Todistajana ja julistajana -kurssi on käytännöllinen koulutus jokaiselle, joka haluaa löytää kutsumustaan ja luontevia tapoja viedä evankeliumia eteenpäin sekä saada virikkeitä seurakunnan rakentamiseen.

evankelistakurssi pieni

Koulutus on vuoden kestävä prosessi, joka sisältää kolme lähijaksoa ja niiden välillä käytännön harjoittelua ja tehtäviä.

Ensimmäinen lähijakso toukokuun kestää viikon. Siinä käydään läpi uskon ydinasioita, puhe- ja ilmaisukoulutusta, evankelioimisen perusteita ja Jeesuksen opettamaa tapaa elää. Toiset kaksi lähijaksoa ovat viikonlopun mittaisia marraskuussa ja ensi vuoden toukokuussa. Väliaikoina tehdään tehtäviä ja käytännön harjoituksia. Kurssilla perehdytään myös toisista kulttuureista tulevien kohtaamiseen.

Päivi Kettunen ja Veijo Westerholm olivat mukana keväällä 2015 päättyneellä kurssilla.

– Sain kurssilta vahvistusta uskooni ja kutsumukseeni, Päivi kiittää.

– Kurssilaisten välille muodostui vahva yhteishenki. Oman tarinan kertomista harjoiteltiin ja tällainen jakaminen liitti meitä vahvasti toisiimme. Myös raamattuopetus oli vahvaa. Oman persoonan testaaminen vahvisti käsitystä omista taipumuksista. Esiintymistaidon opettaja ja opetus oli myös varsin tarpeellinen aihe.

Veijolle tärkeää antia kurssilta oli innostus perehtyä Raamattuun ja yhteydet uusiin ihmisiin. Hän on aktiivisesti mukana KRS:n Turun työssä.

– Jumala on antanut meille ihan tavallisille ihmisille lahjoja käytettäväksi ja tehtävän tuoda julki sanoman Jeesuksesta. Tätä tehtävää varten hän varustaa meitä. Rohkaisen kaikkia kiinnostuneita hankkiutumaan mukaan tälle kurssille.

Hakuaika 31.3. asti

Uusi kurssi on entistäkin käytännönläheisempi. Kouluttajina ovat Mikko Matikainen, Virpi Nyman, Matti Mäkinen, Leena Lehtinen sekä Seppo Niemeläinen, Erkki Jokinen ja Leena Huttunen.

Hakuaikaa kurssille on 31.3.2016 asti. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää lyhyen elämäkerran ja seurakunnan työntekijän suosituksen. Osoite: KRS Koulutuspalvelut, PL 48, 08101 Lohja tai  seurakuntapalvelut@sana.fi.

Hakemuslomakkeen voi täyttää myös netissä

Kurssin järjestetään yhteistyössä Agricola-opintokeskuksen kanssa.