KRS Koulutuspalvelujen uutisia

L10T valmentaa uuteen elämäntapaan

L10T-valmennukset ovat saaneet seurakunnissa hyvän vastaanoton. L10 tulee Luukkaan evankeliumin luvusta 10 ja T-kirjain tarkoittaa muutosta, transformaatiota. Koulutuksen tavoite on uusi elämäntapa.

Kurssin sisältö koetaan hyvin vapauttavaksi ja rohkaisvaksi.
L10T kansi
– L10T:n ajatus on mainio. Se on hyvä paketti, jossa mennään yhdessä eteenpäin, pastori Eija Murto kertoo Anjalankoskella pidetystä kurssista.

– Käytännön esimerkit tekevät asian kiinnostavaksi. Opetus on ihmisen tasolla, rima ei nouse liian korkealle. Tässä lähdetään askel askeleelta eteenpäin luottaen, että Jumala avaa polun. Opetus sai erittäin hyvän vastaanoton ja 29 kurssilaista olivat sitoutuneesti mukana. Valmistaudumme juuri Kymenlaakson missioon, tämä oli myös siihen sopiva.

Kouvolassa kurssilla mukana ollut Erkki Piirainen sanoo, että kurssi antoi uutta ulottuvuutta omaan uskonelämään ja herätti näkemään myös oman hengellisen elämän hoitamisen tärkeyden ja vastuun omien lahjojen käyttämisestä.

– Tässä ei löydä Raamatulla päähän, vaan korostetaan ihmisten rinnalla kulkemista. Jokaisen lähipiirissä on ihmisiä, joille haluaisi välittää evankeliumin sanomaa. Tämä antaa työkaluja siihen. Kurssi oli vapauttava ja selkeyttävä.

Kouvolassa L10T-koulutuksen jatkoksi syntyivät SYKE-illat. Syke sisältää Sanaa, yhteyttä, kasvua ja vie elämään uskoa todeksi arjessa. Ajatuksena on, että voi käydä jossain tankkaamassa ja lähteä taas takaisin arkeensa.

Pastori Liisa Kuusela vetää kurssia Turun Martinseurakunnassa.

– Tämä ei sulje ketään ulkopuolelle eikä toisaalta kukaan voi sanoa, että en pysty tähän, kun en ole tietynlainen. Vahvuutena on myös selkeä Kristus-keskeisyys ja kaiken perustana on rukous. Kurssin vetonauloina ovat yksinkertaisuus ja matala kynnys. Ei tarvitse pohtia omaa hurskauttaan ja kykyä rukoilla, vaan jokainen osaa siunata äänettömästi. Opitun soveltamisen voi aloittaa heti. Kuitenkin sisältö on hyvin syvällinen ja selkeän Raamatun mukainen. Kokonaisuus on kurssilaisia hyvin innostava.

Lue lisää L10T:n ideasta ja koulutuksista.