Kairosmajan uutisia

18.5.2017

Taidepotpuri tunturin juurella jo 30. kerran

Kairosmajan tunturikeskuksessa Pyhätunturin juurella luonto avautuu ja koskettaa aivan erityisellä tavalla. Lapin kesän yötön yö ja tunturien avaruus on elämys. Se kirvoittaa luovuutta myös Taidepotpuri-leirillä.

Kairos - taidepotpuri Kuva Tuula Pulkki _ 2
Lapin kesäyön kaunista valoa ja Taidepotpurin tunnelmaa. (Kuva Tuula Pulkki)


Kairosmajalla kävijää hemmotellaan  hyvin opastetuilla retkillä, maukkailla aterioilla ja hyvällä ohjelmalla. Ei ihme, että moni palaa tunturin juurelle yhä uudelleen.

Yksi heistä on Tuula Pulkki, joka vastaa joka kesä Kairomajalla toteutettavasta Taidepotpuri-leiristä. Tänä kesänä on vuorossa jo 30. taideviikko Pelkosenniemellä, ja niistä iso osa Kairoksella.

– Osanottajat nauttivat Kairosmajasta ja sen ilmapiiristä ihan täysillä. Moni kuvaa sitä rauhoittavaksi ja parantavaksi. Myös leirin toimivuuden kannalta paikka on ihanteellinen.

Taidepotpuri tarjoaa korkeatasoista opetusta, aiheina musiikki ja yksinlaulu, digikuvaus ja kuvankäsittely, musiikkiteatteri sekä rap-musiikki. Mukaan voi tulla kaiken tasoisia ja ikäisiä harrastajia ja koko perheen voimin. Kaikille on tekemistä.

– Leiriviikon aikana koko talo soi. Järjestämme myös kolme konserttia ja sään salliessa kurumessun Aittakurussa, mikä on aina ollut mahtava elämys. Opiskelun lomassa tehdään retkiä.

Juhannusviikolla Kairoksella patikoidaan, melotaan ja pyöräillään. Kokkojuhlaa vietetään Pyhäjärven rannalla. Viikon vetäjinä ovat Kristiina ja Jari Nordman sekä Pekka Rissanen.

– Viikon teemana on valo. Juhlimme Jeesusta, joka on maailman valoa. Siinä valossa näemme oman elämämme uudessa valossa. Valo tuo uutta elämää, Kristiina kertoo.

– Luonnossa liikkumisen lomassa pohdimme myös sitä, miten itse voimme olla valona toisille arjen keskellä.

Kairosmajalle voi hyvin lähteä ilman matkaseuraakin.

– Yhdessä patikoidessa tutustuu helposti ja ystäviä löytyy, rohkaisee Juho Kotiaho, yksi Kairoksen kokeneista eräoppaista.

– Ei kannata jättää Kairoksella käyntiä tuonnemmaksi. Lähde mukaan, et tule katumaan, Juho kannustaa.

 

Kairoksen kesässä

  • 19.–25.6. Juhannus & Yöttömän yön patikka-, melonta- ja pyöräilyviikko
  • 26.6.–1.7. Parisuhdetta patikoiden, avioparileiri
  • 8.–15.7. Taidepotpuri, ilmoittautumiset 7.6. mennessä: tuula.pulki@kolumbus.fi
  • 1.– 6.8. Kotona jälleen, Kairoksen ystävien viikko
  • 16.–21.8. Armohoidossa Pyhän keitailla

www.kairosmaja.fi


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä