Kairosmajan uutisia

Kairosmajalla voi kokea Lapin kesän

– Lapissa valo on aivan erityistä keväästä kaamokseen. Kairosmajalla sen voi kokea.

Kairosmajan maisemissa Pyhä-Luostolla.  -
Kairosmajan maisemissa Pyhä-Luostolla.

– Lapissa voi kokea kesäyön valon kesäkuun alusta pitkälle heinäkuuhun. Mikäpä olisi upeampi kokemus kuin yösoutelu Pyhäjärvellä tai patikkaretki ympärillä Lapin avaruus ja hiljaisuus, kuvailee Kairosmajan johtaja Auli Narkilahti.

– Opastetut retkemme ovat huoleton tapa lomailla. Esimerkiksi luontoleirillä kesäkuun alussa, jol voi tutustua Lapin lintumaailmaan dosentti Lennart Saaren johdolla.

Kesän mittaan on erilaisia patikkaviikkoja. Juhannus Pyhän maisemissa tarjoaa levollista luonnossa oloa. Tavoitteena on nostaa keskiyöllä lippu salkoon Kultakeron huipulla.

Tämän kesän uutuus on aikuisille ja lapsille suunniteltu yhteinen leiri. Sinne voi tulla kummilapsen tai lapsenlasten tai vaikkapa ystäväperheen lapsen kanssa. Retkien lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin yhteistä tekemistä Kairoksen kokeneiden vetäjien Timo Ylitalon, Juha Kovalaisen ja Aulin kanssa.

– Lapset saavat hienoja luontoelämyksiä ja yhteistä aikaa aikuisen kanssa, Ylitalo sanoo.

Yksi kesän viikkojen vetäjistä on johtava diakoni Tero Konttinen Nurmijärveltä. Hän on käynyt Kairoksella vuosikymmenten ajan ja tuonut sinne seurakunnan ryhmiä.

– Viime vuosina olemme kutsuneet mukaan vähävaraisia lapsiperheitä. Yli 300 ihmistä on saanut ryhmissämme kokea Kairoksen valon ja lämmön, ja sen, että heitä rakastetaan. Taivaallinen Isä on koskettanut, elämän suunta on muuttunut.

Kairoksen kesässä


Kairosmaja kesä - kuva Harri Savilaakso - pieni

Palaa otsikoihin



Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä