Kairosmajan uutisia

Kairosmajalla katsotaan eteenpäin

Kairosmajan pitkäaikainen isäntä Kari Hämäläinen siirtyy eläkkeelle. Lähtöjuhlaa vietetään 24.3. Kairosmajan Revontulikappelissa

Kari Hämäläinen Kuva Jani Heino
Kari Hämäläinen on vuosien varrella opastanut tuhansia matkailijoita Pyhätunturin maisemissa talven pakkasissa ja kesän helteissä. (Kuva Jani Heino)

Kari Hämäläiselle on takanaan 37 työn vuotta Kairosmajalla. Hän on opastanut tuhansia ihmisiä tuntureille ja kuruihin, jakanut merkittäviä hetkiä ihmisten kanssa kohtaamisten ja julistamansa armon sanoman kautta, järjestänyt lukemattomia konsertteja Revontulikappelissa, rakentanut ja remontoinut.

– Olen tehnyt osuuteni, nyt on muiden vuoro viedä hommaa eteenpäin. Kiitollisena jätän tehtävät seuraaville, Kari sanoo.

Nyt on aikaa saada valmiiksi rakenteilla oleva mökki ja kirja Elämäni kierros – Kairoksen Karin tarina. Siinä Kari kertoo omista kairos-hetkistään ja mieleenpainuvista tapahtumista elämän polulla. Hän kuvaa valmisteilla olevaa kirjaansa nuotiotarinoiksi.

– Kirja kiitos Jumalalle, perheelle ja Kairoksen ystäville rikkaista vuosista.

Kari muistelee, kuinka hän aloittaessaan sai ikään kuin testamenttina edeltäjältään Niilo Laaksoselta ystäväkirjeen, jossa olivat sanat: ”Eivät Kairosmajaa ole johtaneet Sirkka ja Niilo Laaksonen, eivätkä sitä tule johtamaan Sirpa ja Kari Hämäläinen, vaan Kairosmajan turvana on ikiaikojen Jumala ja paikkaa kantavat ikuiset käsivarret” (5 Moos. 33:27).

– Noihin sanoihin olen palannut monta kertaa. Ikiaikojen Jumala ja hänen käsivartensa merkitsevät minulle suurinta turvapaikkaa, mitä elämässä voi saada. Armahtavan ja rakastavan Jumalan läsnäolo antaa parhaan pohjan Kairosmajan toiminnalle myös tulevina päivinä. Siunaavin ajatuksin ajattelen uutta tiimiä, jolle on uskottu kallisarvoinen tehtävä.

Kari Hämäläisen lähtöjuhlaa vietetään Revontulikappelissa 24.3. kaikille avoimessa, musiikkipitoisessa illassa.

Valmiina palvelukseen

Karin suuria saappaita ei seuraajien tarvitse yrittää täyttää. Uudet ihmiset tuovat Kairokselle oman persoonansa ja osaamisensa. Helmikuun alussa ohjelmavastaavana aloitti Timo Ylitalo, jonka tavoitin haastatteluun Pyhän rinteiltä.

Alun perin Enontekiöltä kotoisin oleva Timo Ylitalo on koulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja ja tuo tehtävään miltei 30 vuoden kokemuksensa seurakuntatyöstä. Kairosmajalle hänet toi osittain kaipuu Savosta takaisin Lapin luontoon. Rakkain harrastus, luonnossa liikkuminen on nyt osa hänen työtään.

– Työni Kairosmajalla on kokonaisvaltaista vieraista ja ohjelmista huolehtimista. Erilaisia sektoreita työssä on vaikka kuinka paljon saunan siivoamisesta halkojen hakkaamiseen, toimistotyötä, ryhmien viemistä tunturiin tai hartaushetkien pitoa Revontulikappelissa.

Töitä Timon kanssa ovat jakamassa Kairoksen johtaja Auli Narkilahti ja muu henkilökunta.

Kairosmaja-Kari Hämälinen ja Timo Ylitalo (Kuva Johanna Kovalainen)
Kari Hämäläisen (oik.) jälkeen Kairoksen ohjelman suunnittelusta vastaa Timo Ylitalo. (Kuva Johanna Kovalainen)

Kairosmaja on Kansan Raamattuseuran tunturikeskus Pelkosenniemellä Pyhätunturin maisemissa.  kairosmaja.fi