rss Vivamon poluilla

Blogissa Vivamon johtaja Leena Broman kirjoittaa Vivamon kuulumisia ja tunnelmia muualtakin.
7.5.2017

Vivamo kutsuu kesään!

Kevät tuli lievästi keikkuen, jos vertaamme viime vuoteen. Onneksi kesän tuloa ja pituutta voi määritellä useilla eri tavoilla. Se voidaan ajoittaa allakan mukaan tai ilmaston ja sään perusteella. Jospa otamme tänä vuonna käyttöön vanhan tähtitieteellisen määritelmän, jolloin pohjoisen pallonpuoliskon kesä alkaa kesäpäivänseisauksesta 21. tai 22. kesäkuuta ja päättyy syyspäiväntasaukseen 22. tai 23. syyskuuta. Eiköhän tuohon väliin kesä jo osu enemmän tai vähemmän lämpimänä, paisteisena ja sateisena.

Uskoa kesään lisäävät lintujen laulut ja järven vapaana välkkyvä vesi. Samoin sini- ja valkovuokkojen täyttämät Vivamon rinteet ja rantametsiköt. Parhaimmillaan kesän alku on omena- ja kirsikkapuiden kukkiessa. Sanoin kuvaamattoman kaunis näky.

Myös valkoisten telttojen pystytys rantamaisemaan viestii kesästä. Isossa 700 hengen kokoontumisteltassa tullaan juhlimaan jälleen rippikoulujen päättäjäisiä kesä-heinäkuussa. Samoin osioita Raamattukylän näytelmistä.

Elokuussa kesä huipentuu teltassa kahteen konserttilauantaihin 12. ja 19.8. Ensimmäisessa Duke Ellingtonin Sacret Consert, ja jälkimmäisessä Tenorissimon Mauno Kuusisto 100 v konsertti. Samassa viikonlopussa ovat Medialähetys Sansan Elopäivät, joille kaikki ovat tervetulleita. Lippuja konsertteihin voi jo ennakkoon ostaa Lippu.fi palvelusta.

Kesälomavinkiksi suosittelen Vivamon taidekursseja ja raamattulomia. Päiväretkeksi lapsiperheille sopii mainiosti Lastenkyläpäivä, jonka monipuolinen ohjelma tempaa mukaansa niin pienet kuin suuretkin. Seuraan liittyvät aasi ja lampaat, jotka ovat lasten kestosuosikkeja. Ketunleipä-kahvilassa voi valita maistuvia välipaloja.

Pienempi valkoinen teltta palvelee ravintolatelttana useissa tapahtumissa. Sitä voi varata  myös perhejuhliin. Vivamon ravintola ja kesäterassi ovat avoinna joka päivä. Eli, jos nälkä yllättää, maistuvat ratkaisut löytyvät omalta tontilta.

Houkuttimena pohjalla on juhannus ohjelmineen, nuotioineen, lettuineen, grillimakkaroineen. Yöttömän yön kohtaaminen Vivamon maisemassa piirtyy jokaisen katsojan sieluun ja sydämeen kuin Eino Leinon kauneimmaksi runoksi nimetty ”Nocturne”, jonka ensimmäinen säkeistö sanoittaa:

NOCTURNE

Ruislinnun laulu korvissani,                         
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesäyön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen. 

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä