Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
31.1.2018

Kuplassa kinoksiin

Jussi Pyysalo


Kuplavolkkarien kulta-aikaan...

Aivan 60-luvun loppupuolella minun paikkani perheen autoretkillä oli kuplavolkkarin takapenkkien takana oleva lisätila. Mahduin seisomaan siellä, joten olin kyllä tämän tapahtuman aikaan vielä pieni.

Kuplavolkkareitten kulta-aikaan oli talvisin lunta. Sitä oli yleensä paljon. Ainakin enemmän kuin nykyään. Kuplavolkkari oli mukava talviauto, jos oli vain tarpeeksi lämmintä päällä ja tiet aurattuja.

Olimme erään kerran palaamassa kotiin iltatilaisuudesta. Kinkerit tai jokin muu vastaava on kyseessä ollut, sillä isäni toimi kanttorina. Tuona iltana nukuin takapenkillä vällyjen alla ja heräsin siihen, kun ympärillä oli vain pimeää ja lunta. Olimme juuttuneet kinoksiin. En muista olinko ehtinyt pelästyä asiaa. Jonkin ajan kuluttua alkoivat ympärillä valot vilkkua ja kuului kovia ääniä. Ihmettelin myös, kun auto jossa yritin nukkua, heilui kovasti. Myöhemmin ymmärsin, että aura-auto oli ajanut ohi ja kyläläiset olivat tulleet auttamaan meitä. He jnostivat auton auratulle tielle.

Psalmissa 31 sanotaan:  ”Sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun.”

On mahtavan mukavaa huomata, että voin kulkea turvallisin mielin kohti taivasta tiellä, jonka Jeesus on meille aurannut. Ja käy nostamassa meitä kinoksista ja ojistakin aina tarpeen tullen.

"Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun."  Ps. 31:20

Jussi Pyysalo ja soitin
Jussi Pyysalo
Kanssasi tänään

Teksti on päivän teksti 1.2 kirjasta Kanssasi tänään.
- Kirja sisältää kullekin päivälle raamatuntekstin ja rohkaisevan mietteen. Kirjoittajina on KRS:n työntekijöitä ja työn ystäviä.

Voit hankkia kirjan itsellesi tästä.Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä