Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
29.11.2017

Hetki seimellä

Matias Nyman


 Ihmeellinen ilo -jouluvaelluksen valmistelut ovat loppusuoralla.
DSC_7262 kuva Teemu Vestovuo (Small)
Ensimmäinen harjoitusviikonloppu pidettiin ulkona kaatosateessa! Kaikenikäiset vapaaehtoiset harjoittelivat kuitenkin täydestä sydämestään ja antoivat kaikkensa, vaikka jotkut kastuivatkin läpimäräksi.

Viiden kohtauspaikan lavastaminen ja tekniikan virittäminen maastoon innostavat pienienkin yksityiskohtien mahdollisimman hyvään viimeistelyyn. Noin 30 vapaaehtoisen ohjaaminen rooleihin ja erilaisiin tehtäviin sujuu vuosien kokemuksella, mutta kuitenkin raikkaasti. Heiltä harjoituksissa saamani impulssin yritän antaa takaisin luodakseni heillekin mielikuvia matkasta Nasaret – Betlehem, paimenten kedosta, tähtikirkkaasta yöstä tai valtakamppailusta Herodeksen mielessä. Romantiikankin makua on Marian ja Joosefin välillä sekä Elisabetin sydämen pakahtumista hänen halatessaan Jeesuksen äitiä.

Ohjaajana pidän erityisesti siitä, että seimessä makaavaa vauvaa en voi mitenkään ohjata. Hän on juuri niin kuin hänelle tilanteeseen sopii; hän on läsnä ja roolisuoritus on aina täydellinen. Näytelmän huipentuma, viimeinen kohtaus, jonka päähenkilöä en voi ohjata… hmm.  Se on hetki, jossa yhdelläkään aikuisella ei ole mahdollisuutta vaikuttaa tilanteen tunteeseen. Siinä hetkessä Herra voi avata suurimman totuuden pysähtyvälle ihmiselle. Jumalan Poika syntyi meidän keskellemme!

Hänessä on jumaluus ruumiillistunut koko täyteydessään, Kol. 2:9.

Kaikki työ, jonka näytelmän eteen saan tehdä, pitää mielen nöyränä. Tunnen ja tiedän, että suuren juonen rinnalla pienet yksityiskohdat voivat olla jonkun katsojan elämäntilanteessa ratkaisevia. Tulipadat, hajut, värit, eläimet…  On otettava huomioon huomattava määrä erilaisia asioita.

Koen pienen häivähdyksen Johannes Kastajan ajatuksista.  "Ääni huutaa autiomaassa: 'Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa hänelle polut!'" (Mark. 1:3).

Vivamon Raamattukylän näytelmän valmisteluihin sopisi Johannekselta repliikki: ”Hiekoittakaa tiet, valaiskaa ne soihduilla ja korjatkaa katsomot!”

Jokainen työtehtävä joulunäytelmän valmisteluissa tähtää tallikohtaukseen. Hetkeen, jossa ihminen näkee seimeen kapaloidun Jeesus-vauvan.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi jouluvaellukselle kokemaan yhdessä Ihmeellistä iloa.

Matias Nyman
Vivamon Raamattukylä
ohjaaja

Esitykset 8.-17.12.2017  

Katso tarkemmat ajat tästä ja varaa paikkasi etukäteen.

14 PC070262 pieniPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä