Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
21.11.2017 7.00

Mistä nyt tuulee?

Terhi Ruokonen-Jalo


Pilviä ja tuulia parisuhteessa.
Pilviä

Osallistuin valtakunnallisille Parisuhdepäiville Helsingissä. Siellä kuulin tunteita verrattavan erilaisiin pilviin. Lempeässä tuulessa leijailevat kevyet hattarat kuvaavat iloa ja kepeyttä. Vakaat poutapilvet ovat kuin tyyneys ja levollisuus. Sitten tulee niitä taivaalle kasaantuvia raskaita ja synkkiä pilviä kuin epävarmuus, kiukku ja suuttumus, jotka vyöryvät kaiken yli syrjäyttäen keveät hattarat ja ajaen pois vakaat poutapilvet. 

Me ihmiset olemme mestareita lukemaan erilaisia merkkejä ja ennakoimaan tulevaa. Näin usein toimimme myös perheessä.  Kuin olisi tunteiden tuntosarvet, jotka tarkkailevat: millainen ilmapiiri täällä vallitsee?  Ja voi olla, että kehitymme tässä tulkinnassa ihan mestareiksi. Jo ovelta tunnistamme tervehtiikö meitä lempeä tuuli ja keveiden tunteiden vastaanotto vai onko vastassa myrskyn merkkejä.

Jeesuksen opetuslapsetkin joutuivat myrskyyn Gennesaretinjärvellä. Heidät valtasi pelko: me hukumme. Joskus yhä edelleen tunteet saavat meissä ylivallan ja olemme ikään kuin myrskyn silmässä, emmekä hallitse tilannetta.

Kunpa silloin muistaisimme, että Jeesus on kanssamme samassa veneessä. Hän ei jätä meitä yksin kokemaan tunteitamme, vaan on läsnä Luojan auktoriteetilla. Hän voi tyynnyttää sisäisen myrskyn ja auttaa meitä löytämään syitä mistä myrsky nousee.

Tunteet ovat meihin ihmisiin Jumalan luomia. Niiden tehtävä on kertoa, mitä tarvitsemme ja mitä olemme saaneet tai mitä olemme vailla. Toivon tähän päivään meille jokaiselle rohkeutta astua kohti – olipa vastassa sitten tyyntä tai myrskyä – kohti puolisoa, kohti toista ihmistä. Ja kysyä: Mitä kuuluu? Millä tuulella olet? Mitä tarvitset? Voinko auttaa sinua?

Siunaten

Terhi Ruokonen-Jalo

Samassa Veneessä -avioparityön pastori


 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä