Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
13.10.2017 15.54

Lintujen lähtiessä

Kaisa Tuikkanen


Vaisto vie kotiin.

Syksyyn liittyy haikeus. Kurkien kokoontuminen taivaanrantaan herättää oudon tunteen rajallisuudesta, ajatuksen sydämen kodista jossain muualla.

Linnut käyttävät vaistonvaraista suunnistuskykyään muuttomatkoillaan. Jeremia kirjoittaa, että haikarakin taivaalla tietää muuttoaikansa, kyyhkyset ja pääskyset osaavat tulla, kun niiden aika on. Linnuilla on myös hyvin herkkä kotiinpaluuvaisto. Vaikka lintu laskettaisiin vapaaksi aivan vieraassa paikassa, se löytää takaisin kotiin.

Tunnetuin tästä ominaisuudesta on kyyhkynen, jo Nooan kyyhkynen osasi takaisin arkkiin. Sotien aikana kyyhkysposti on ollut joskus tärkeä keino välittää viestejä. Luin pikkuliitäjälle tehdystä kokeesta, miten se oli päästetty vapaaksi 4800 kilometrin päässä kotikolostaan ja se palasi 12 päivän päästä. Lentomatkaa kertyi noin 400 kilometriä päivässä. Hurjaa. 

Kunpa meissäkin olisi samanlainen hengellinen kotiinpaluuvaisto – että löytäisimme takaisin, jos joudumme joskus kauas Jumalasta. Jeesus teki kristityn elämästä jatkuvaa kotiin palaamista, joka päivä otamme taas suunnan kotia kohti. Olemme kotimatkalla.

Isä näkee koti-ikäväni, alakuloisuuteni hämärän mailla. Hän näkee lentoon pyrkimiseni, siipieni räpyttelyn, yritykset ja erehdykset. Jättäydyn Hänen turvaansa, Häneltä ei varpunenkaan jää vaille huolenpitoa. Olen varpusena, pienenä pallona tässä, Hän ottaa kiinni, kun putoan.

Kaisa Tuikkanen 2

Kaisa Tuikkanen
kaisa.tuikkanen@sana.fi

Kirjoittaja on KRS:n julistaja ja musiikkievankelista.

varpunen


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä