Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
2.10.2017

Isä pitää huolta

Hannu Välimäki
Kävelimme tyttäreni kanssa pitkin merenrantaa.
Kivet saivat kyytiä, vesi loiskui, ja hölmistyneen oloiset lokit pyrähtelivät karkuun minkä siivistään pääsivät, kun seikkailunhaluinen saparopäämme sinkoili huolettoman iloisesti paikasta toiseen.

Yhtäkkiä matka oli kuitenkin saada kivuliaan käänteen saappaan osuessa sateen liukastaman rantakallion päälle; tyttäreni kädet heilahtelivat ylös kuin tuulimyllyn siivet, ja hätääntyneen ilmeen saattelemana ilmoille kiiri kiljaisu: "Isi!!".

Uhkaavan vaaran nähdessäni syöksyin orastavalle onnettomuuspaikalle ja tarrasin pulaan joutuneeseen pallerooni. Samalla virkoin niin rauhallisesti kuin suinkin taisin: "Ei hätää, iskä pitää kiinni."

Tämä kaikki tapahtui luontaisesti, sen kummempia miettimättä - muulla tavalla en olisi osannut tilanteeseen reagoida.

Suurimmasta säikähdyksestä toivuttuani huomasin, kuinka hyvältä tuntui osoittaa huolenpitoa pienelle suurelle seikkailijalle. Samalla eteeni avautui kuva jostakin suuremmasta: "Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: 'Älä pelkää, miinä autan sinua.'" (Jes. 41:13)

Ajattele: tällainen Isä meilläkin on jokaisella! Isä joka on luonut meihin kyvyn pitää huolta lapsistamme. Ja Isä, joka on luonut meidät lapsikseen, suuriksi seikkailijoiksi, päättymättömän huolenpitonsa kohteiksi.

Hannu Välimäki
KRS:n opiskelijatyön johtaja

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä