Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
14.9.2017 10.55

Kun pastori pidätti pääsemästä kirkkoon

Kalle Virta

"Haluan sisälle, voin vaikka seisoa!" Pastorin selän takana ovi oli kiinni.
Kasvotusten -kiertueen viimeinen tilaisuus oli loppuunmyyty. Jäljellä oli vain kutsuvieraiden ovelta jaettavat liput. Jonossa oli kymmeniä ihmisiä, joille pastori joutui sanomaan, että vasta juuri ennen tilaisuuden alkua tiedän, onko tilaa jäljellä.

Eräs jonossa seisonut sanoi pastorille: "Taitaa olla aika harvinaista, että pastorin pitää oikein piättää, ettei kirkkoon tule liikaa ihmisiä?"
Pastori vastasi: "Onhan tämä tosi mielenkiintoinen asetelma."

Kaikki lopulta pääsivät istumaan, jokainen halukas sisälle tilaisuuteen. Tupa oli aivan täynnä. Mutta pastorin sisällä kulki paljon ajatuksia.

Illassa käsiteltiin ihmisyyden peruskysymyksiä: identiteettiä, kelpaamista, läsnäolemista, toisen kuuntelemista. Samalla piirtyi esiin se, että ihmiselle avain koko ihmisyyteen on rakkaus. Näin asetuimme ihmisinä peiliin Jumalan kanssa, joka on rakkaus.

Kun ihmiset lähtivät tilaisuudesta en voinut olla toteamatta, että monien tiellä Jumalan luo on suuria ihmisenä elämän kysymyksiä. Ja kun olemme aidosti niiden äärellä, olemme aidosti myös Jumalan rakkauden ja anteeksiannon äärellä.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä