Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
8.8.2017 21.16

Tunturipuron puhuttelussa

Kari Hämäläinen


Puhtaat, kirkasvetiset tunturipurot ovat kiehtoneet minua aina.
Olen saanut vaeltaa Pyhätunturin maisemissa lähes neljä vuosikymmentä.

Hillaretkien myötä erityisen läheiseksi on tullut Pyhätunturin Peurakero. Sen pohjoisrinne tunnetaan rinnesoista, joista parhaat nousevat tunturin rinnettä aina puoliväliin asti. Soiden yläpäässä tunturin uumenista kumpuaa lukemattomia lähteitä, jotka pulppuavat taukoamatta lähdevettä. Kymmenien tunturipurojen saattelemana vesi jatkaa Rajajokeen ja sitä pitkin Pyhäjärveen. Joen varrella on kaksi vedenottamoa. Näin koko Pyhä-Luoston tunturialueen väestö saa lähdevettä juodakseen ja peseytyäkseen.

Pian on taas se aika, jolloin saan lähteä yksin tai yhdessä muiden kanssa etsimään korpihillaa Peurakeron upeista maisemista. Kautta vuosien olen nauttinut niistä hetkistä, joina olen saanut kerätä isoja, kypsiä korpihilloja purojen reunamilta. Monin ajatuksin olen myös istunut tunturipuron reunalla ja nauttinut sen virkistävää vettä eväsleipien myötä.

Monesti olen pohtinut myös syntyjä syviä. Tunturipuron äärellä on helppo ymmärtää, että jokainen sen partaalla kasvava puunkäkkyrä, joka kurottaa juurensa veteen, saa varmasti siitä elinvoi-maa. Rinnesoiden tunturipurot saarnaavatkin minulle ennen kaikkea elävää kuvaa siitä, että Jumala on täynnä anteeksiantamusta. Sen virta vie aina mennessään syntiemme paljouden. Juuri siksi uskossa eläminen on viime kädessä elämistä tuoreessa anteeksiantamuksessa. Uskossa kasvaminen taas on sitä, että opimme pysymään ja viihtymään anteeksiantamuksen puron partaalla, niin että juuremme ulottuvat jatkuvasti elävään veteen.

”Siunattu on se ihminen, joka luottaa Herraan ja panee turvansa häneen! Hän on kuin puron partaalle istutettu puu, joka kurottaa juurensa veteen.” (Jer. 17:7-8)

Kari Hämäläinen
Kairosmajan isäntä

Tutustu Kairosmajaan.

Tunturipuro


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä