Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
2.6.2017

Siis älä pelkää...

Anu Palojärvi


...kun jokin muuttuu

Jyväskylän opiskelijatyössä elämme muutosten keskellä. Monia suuria muutoksia tapahtuu yhtä aikaa: toimitila ja työntekijä vaihtuvat, moni vastuunkantajia valmistuu ja opiskelijahallituksen kokoonpano muuttuu. Lisäksi uudenlaista toimintaa on starttaamassa sekä kampuksella että uudessa toimitilassa.

Tuleviin muutoksiin sisältyy valtavasti upeita mahdollisuuksia ja uskon, että nämä muutokset vievät asioita hyvään suuntaan. Silti välillä hirvittää niin paljon, etten kehtaisi sitä ääneen myöntääkään. Jos oikein rehellisiä ollaan, niin olen luonteeltani sellainen ihminen, joka ei pidä muutoksesta. Jos saisin itse valita, luulen, että pyrkisin pitämään asiat mahdollisimman samanlaisina kuin ennekin. Lienee siis Jumalan huumorintajua, että olen opiskelijatyöntekijänä juuri sellaisessa vaiheessa, kun kaikki tuntuu muuttuvan.

Uskon, että muutokset ovat kuitenkin minulle hyvä tilaisuus harjoitella luottamista Jumalaan ja hänen huolenpitoonsa. Tiedän, että muutosten taustalla on Jumalan hyvä suunnitelma ja johdatus, mikä tuo turvallisuutta ja rauhaa muutosten keskelle, vaikka en voikaan tietää mitä muutokset tuovat tullessaan. Uskon, että kun kuljemme Jumalan kanssa, hän pitää meistä huolta silloinkin, kun uuteen ja tuntemattomaan astuminen jännittää. Hänen huolenpitoonsa ja johdatukseensa saamme turvautua joka päivä niin muutosten kuin tavallisen arjenkin keskellä (Ps. 37:5, 18; Jer. 29:11) .

”Siis älä pelkää, kun jokin muuttuu: Matkaan jo lähde tässä on tie.
Jumala antaa sen mikä puuttuu. Lävitse kaiken hän sinut vie.

Havahdu uskon todellisuuteen, Hän saapuu arkeen kuin ennenkin.
Sinua kutsuu johonkin uuteen. Sen mitä annat, saat takaisin.” 
(Simojoki & Kaskinen)

Anu Palojärvi
Jyväskylän opiskelijatyö

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä