Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
27.2.2018

Pysytään kartalla

Mikko Piiroinen

Parasta reittiä määränpäähän

Nukketeatteri Sananjalan punaisen pakettivolkkarin kyydissä on tullut tutuksi uusia paikkakuntia eri puolilla Suomea: Juankoski, Pälkäne, Urjala, Ranua, Hirvensalmi, Konnevesi...

Yksi tärkeä opastaja matkoillamme on navigaattori. Kun näppäilemme siihen osoitteen, se etsii tuota pikaa parhaan reitin määränpäähän. Riittää, että nostamme kytkintä ja lähdemme matkaan. Jos poikkeamme reitiltä, navigaattori huomauttaa asiasta pian. Ei moittien tai huutaen, vaan rauhalliseen sävyynsä se neuvoo joko tekemään U-käännöksen tai kertoo keinon päästä takaisin oikealle tielle.

Raamattua on perinteisesti verrattu kompassiin. Nykyään sitä voisi hyvin verrata navigaattoriin. Se kertoo kärsivällisesti, miten päästä määränpäähän.

Meidän päämäärämme esitysreissuilla on yleensä joko seurakuntatalo tai kirkko. Usein kirkon lähellä on kyltti: Pidä pelastustie vapaana. Minusta se on mahtava kyltti. Kristityn pelastustien päämäärä on taivas. Pidetään reitti vapaana, ettei omalla toiminnalla ja olemisella estettäisi toisia löytämästä oikeaa tietä ja pysymästä sillä, pelastustiellä.

"Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi."  - Psalmi 25:4

Mikko Piiroinen
Nukketeatteri Sananjalka

----------------------------------------------
- Tämä teksti pn päivän tekstinä 27.2. Kansassai tänään -kirjassa. Kirja sisältää KRS:n työntekijöiden ja työn ystävien ajatuksen vuoden jokaiselle päivälle.

uusi nukkeaauto Kuva Erkki Pitkänen
Nukketeatteri Sananjalka matkaa esityksiin ympäri maata.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja