Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
6.6.2018

Kasvojen ihme

Maija Nyman


Hän katsoo minua suoraan silmiin...
lapsi


Hän katsoo minua suoraan silmiin. Herkeämättä ja intensiivisesti. Meidän silmämme kohtaavat salaperäisellä tavalla, mukana on jotain enemmän: ikiaikaista, totuudellisuutta, syvää luottamusta. Välillämme on 70 vuotta. Lapsen ja ikäihmisen silmien kohtaamisessa ei lasketa vuosia.

Olen ihastunut lasten silmiin ja oikeastaan etsin niitä kaupan kassajonossa, leikkipuistossa ja omien lastenlasten arjessa. Heidän silmissään ei ole vielä kieroutta eikä pettämisen ajatuksia. He ottavat sinut sellaisena kuin olet ja kun sinä teet samoin, tapahtuu aina suuri ihme.

Jos silmät ovat sielun peili, ne ovat sitä lapsella ja aikuisella. Lapsella vielä puhdas ja viaton, aikuisella monen vuosikerran ja elämän haavojen sumentama. Jumalan luomia molemmat. Toinen aloittamassa seikkailua, toinen monta jo eläneenä, mutta yhä uusia odotellen.

Lapsen silmät puhuvat minulle Jumalan silmistä, Luojani kasvoista. Miten usein olenkaan anonut, että hän kääntäisi kasvonsa minun puoleeni. Toisinaan olen kaivannut, että hän pyyhkisi yhdellä katsellaan pois kipuni ja murheeni. Toisinaan olen kääntänyt oman katseeni pois hänen totuutensa edessä.

Elämäni vuodenaikojen keskellä olen joutunut seinää vasten ja kuullut Jumalan kysyvän: ”Minkä kokoinen minä sinulle olen? Kuka minä sinulle olen?” Eli millaisina näen Jumalan silmät.

Näiden kysymysten alla olen uskaltanut nostaa katseeni yhä uudestaan Herrani puoleen. Hänen silmissään on puhdasta armoa ja silloin kaikki on hyvin. Voin jatkaa matkaa lapsen lailla.

Maija Nyman

.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä