Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
30.8.2018

Herätys rukoukseen

Päivi Peittola

Älä lannistu, jos vastaus viipyy. Avain herätykseen on kestävä rukous.

John Hyde toimi lähetyssaarnaajana Intiassa viime vuosisadan alkupuolella. Hän käytti suuren osan ajastaan rukoilemiseen ja sen seurauksena hänen työalueellaan Pohjois-Intiassa puhkesi herätys. Eräs toinen lähetyssaarnaaja päätti Hyden innoittamana käyttää päivän parhaat tunnit rukoukseen ja Raamatun lukemiseen työnteon sijaan. Hän oli sitä ennen vuosikaudet tehnyt työtä näkemättä paljoakaan työn hedelmiä.

Aluksi se oli vaikeaa. Hän oli tottunut tekemään kovasti työtä ja päätöksessä pysyminen oli jatkuvaa taistelua. Hän tunsi kuitenkin vahvasti Jumalan kutsun rukoukseen, ja noin vuoden kuluttua hän kirjoitti sisimmässään tapahtuneesta muutoksesta: jännitys ja levottomuus olivat väistyneet, ja Jumalan yhteydessä eläminen oli tuonut myös työntekemiseen jatkuvan levon ja rauhan. Toisen vuoden lopulla hänen kylässään oli havaittavissa selvää Jumalan etsintää. Kristittyjen määrä oli alkanut kasvaa. Se oli lisääntynyt kuusinkertaiseksi.

Kirjassa Ihme, josta länsi ei tiennyt kerrotaan Tallinnan Olevisten kirkossa 70-luvun lopulla alkaneesta herätyksestä. Herätyksessä mukana olleet sanoivat rukouksen olleen herätyksen tukipilari. Uskovat rukoilivat usein, niin yksin kuin yhdessäkin. Rukousvastaukset eivät kuitenkaan tippuneet heti seuraavana päivänä. Meni seitsemän vuotta rukouskokousten aloittamisesta ennen kuin herätys toden teolla alkoi. Kirjan kirjoittaja Tom Kraeuter kirjoittaa: ”Jumala haluaa meidän etsivän häntä, mutta joskus joudumme etsimään kauan aikaa. Tallinnalaiset oppivat tuon läksyn hyvin. Jumala näyttää arvostavan kärsivällisyyttä.”

Rukoukseen tarvitaan kestäväisyyttä ja usein rohkaisua, ettemme lannistuisi. Tule mukaan rukoustapahtumaamme Vivamoon 7.-9.9. saamaan näkyä ja rohkaisua rukoukseen. Tapahtuman otiskkona on

Siunausterveisin,

Päivi Peittola