Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
19.10.2018

Et putoa

Anna-Mari Kaskinen


Teeveestä tuttu fraasi "Olet vaarassa pudota" on iskostumassa kansalliseen alitajuntaamme.

Sitä käytetään erilaisissa kilpailuohjelmissa. Yksi osallistuja toisensa jälkeen saa lähtöpassit. Katsojat äänestävät, tuomarit päättävät. Yksi lähtee, toinen jää.

Ehkä nämä ohjelmat ovat niin suosittuja siksi, että porukasta putoamisen pelko on tuttu useimmille meistä. Ehkä on terapeuttista katsoa, miten putoamisvaarassa oleva selviää piinastaan tai miten pudotustuomion saanut kokoaa itsetuntonsa rippeet ja murskattujen unelmiensa riekaleet.

Moni tämän päivän suomalainen on kokenut tilanteen, jossa hän on jo pudonnut tai on vaarassa pudota. Ulkopuolelle jättämisen kokemus on tuttu jo monille lapsille. Ihmissuhderintamalla epäonnistuminen syö itsetuntoa. Ikääntymisen myötä sosiaalinen verkosto harvenee. Moni putoaa joukosta, kun ei pääse enää liikkeelle. Tai ei ole ketään kenen luokse lähteä.

Mitä tapahtuu ihmiselle, joka putoaa? Se riippuu siitä, mihin putoaa ja kenen luokse. Tässä maailmassa vahvuus ja menestys on nostettu jalustalle. Jos on rakentanut elämänsä yhden kortin varaan ja se pettää, pudotus on suuri ja kuilu syvä.

Oikeastaan työmme Raamattukylässä ja Lastenkylässä tähtää siihen, että niin pienillä kuin suurilla ihmisillä olisi turvaverkko, että kukaan ei jäisi oman onnensa nojaan tai toisten päätösten armoille.

Tavoitteenamme on kertoa Jumalasta, joka kutsuu yhteyteensä kaikkia ihmisiä, niin heitä, jotka ovat elämässä pärjänneet kuin heitä, joiden elämästä on pudonnut pohja. Raamatun kertomukset näyttävät, millainen Jumala meillä on, ja miten hän suhtautuu niihin, jotka toiset ovat hylänneet.

Raamatussa kerrotaan ihmisistä, joille Kristus on antanut toivon ja uuden elämän mahdollisuuden. Se, että ihminen voi saada elämänsä pahimmat mokat ja synnit anteeksi, on järisyttävä uutinen. Se on myös ensi kesän uuden näytelmämme Seitsemänkymmentäseitsemän kertaa keskeinen aihe. 

5-Lastenkylä - lastenkirkko kuva  Jani Laukkanen (Small)Lastenkylässä teemamme on Hyvistä hetkistä hyvään elämään. Toivomme, että nämä hetket toisivat lapselle iloa ja onnistumisen kokemuksia. Toivomme, että heidän mieliinsä jäävät ne hetket, jolloin he nukketeatterissa näkivät kertomuksen Jumalan huolenpidosta. Toivomme, että he vielä vanhoinakin muistavat, miten Pyhän Lapsen kirkossa heidän puolestaan rukoiltiin ja heidät siunattiin matkaan.

Työmme on siementen kylvämistä. Emme tiedä, millaista satoa se kantaa ja missä elämänvaiheessa.

Terveisin
Anna-Mari Kaskinen

Häni työskentelee freelancerina Vivamon Raamattukylän käsikirjoittajana ja taiteellisena johtajana sekä johtaa Vivamon Lastenkylää. 


Vivamon Raamattukylästä voit lukea tästä.    

Vivamon Lastenkylä.

Jouluvaellus Ihmeellinen Ilo 7.-19.12.2018

DSC_7262 kuva Teemu Vestovuo (Small)
Ihmeellinen Ilo - jouluvaellus vie katsojan matkalle seimen luo. (Kuva Teemu Vestovuo)Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä