Avioparityön blogi

1.2.2018 8.00

Voisiko tämä olla rakkautta?

Vuokko ja Tero Suutari


Arjen keskellä toinen toistaan tukien.

Voisiko tämä olla rakkautta?

Olemme uudessa elämänvaiheessa, kun viidenkymmenen rajapyykki on ohitettu ja kaikki neljä lastamme ovat täysi-ikäisiä. Yli kaksikymmentä vuotta olemme ajatelleet päivärytmiä lasten tarpeiden kautta. Elämä on ollut työntäyteistä, yllätyksellistä ja tapahtumarikasta. Kotipesässä on edelleen elämää, mutta lapset ovat kokeilemassa siipiään tietäen, minne voi palata ja mistä voi pyytää apua. Parina voimme juhlia sitä, että olemme selvinneet yhdessä tähän asti toisiamme tukien.

Yhteisen matkamme aikana olemme saaneet monesti toisiamme tukea, mutta erityisesti niin tapahtui viime syksynä. Sateisen syksyn takia sadonkorjuukausi venyi harvinaisen pitkäksi ja työntäyteiseksi. Kahden kuukauden ajan viljankuivaus vaati jatkuvaa päivystystä, ja lisäksi oli hoidettava sadonkorjuu ja normaalit juoksevat asiat. Tuona aikana emme juuri samaan aikaan sängyssä olleet.

Loppuajasta olimme niin väsyksissä, että illalla mietimme kumpi tarvitsee kipeämmin lepoa. Jonain toivottomana hetkenä tuntui taivaalliselle, kun puoliso sanoi että nyt sinä voit mennä rauhassa lepäämään. Työsesongin loppuessa tajusimme, ettei kumpikaan ollut vaatinut itselleen lepoa vaan tarjoutui aina jäämään päivystäjäksi yön pimeille tunneille. Väsymyksestä huolimatta pystyimme puhaltamaan yhteen hiileen ja uhrautumaan toisen puolesta. Voisiko tämä olla rakkautta?

Saarnaajan kirjasta luemme: ”Kaksin on parempi kuin yksin, sillä kumpikin saa vaivoistaan hyvän palkan. Jos he kaatuvat, toinen auttaa toista nousemaan, mutta voi yksinäistä joka kaatuu – häntä auttamassa ei ole ketään.”

Elämämme varrelle mahtuu monia hetkiä, kun jompikumpi meistä on ollut todella montun pohjalla, mutta toinen on tullut pelastamaan. Onneksi emme ole pudonneet yhtä aikaa. Ja vaikka putoaisimmekin samaan aikaan monttuun, voimme luottaa, että Jumala on apunamme.

Puoliso on ainutlaatuinen ja arvokas lahja elämän matkalla. Onnea ja menestystä aviopuolison viran hoitoon!

Vuokko ja Tero Suutari
Kirjoittajat ovat mukana Samassa Veneessä -avioparityössä vapaaehtoisena vastuuparina

Käsikädessä (Small)


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä