Avioparityön blogi

2.4.2018 17.21

Hyvä yhdessä

Riitta ja Markku Leminen


Luottamus ja sitoutuminen kantavat.

Avioliittomme täyttää tänä vuonna 34 vuotta ja elämme yhdessä eläkevaihetta Mikkelissä. Toistemme löytäminen vuonna 1984 oli ihmeellinen Jumalan johdatuskuvio. Ihastus innostutti nopeisiin toimiin ja puolen vuoden päästä ensitapaamisestamme olimme jo naimisissa. Sormuksiin kaiverrutimme raamatunkohdan Fil. 1:6, joka on ollut vahva pohja ja tuki suhteellemme.

Vuosien odotuksen jälkeen saimme upean pojan, Lassen, vuonna 1989. Toiveistamme huolimatta hän jäi ainoaksi yhteiseksi lapseksemme. Markun aiemmasta, kariutuneesta avioliitosta on yhteisenä ilonamme Samuli, hänen sambialainen puolisonsa Mwila ja heidän ihana Joona-poikansa. He asuvat tätä nykyä Singaporessa. Huhhuh, kun on pitkä matka isovanhemmilla!

Noin 17 vuotta asustimme itärajalla Parikkalassa. Markun työpaikkatilanteissa oli rankkojakin menetysvaiheita, mutta Jumalan huikeat johdatustoimet lennättivät upeasti meidät vuonna 2002 Mikkeliin. Täällä on ollut molemmilla mainiot työpaikat ja kesämökki lähellä Ristiinassa. Jo kymmenisen vuotta kotipesä on ollut ”tyhjänä” Lassen lähdettyä opiskelemaan.  Hienolta on tuntunut olla yhdessä eläkkeellä nyt jo vuoden verran. Tämähän on ihan parasta!

Parisuhteemme peruspilareita ovat yhteinen usko, arvomaailma ja aaltopituus. Vankkoja tukijalkoja ovat myös keskinäinen luottamus ja sitoutuminen sekä anteeksiantamuksen tärkeys. Olemme persoonina aika erilaisia, joten törmäyksiltä ei aina vältytä. Olemmekin joutuneet opettelemaan riitelemistä sekä anteeksipyytämistä ja -antamista.

Meille tärkeää on huolenpito parisuhteestamme. Parisuhdetta hoitavia asioita ovat moninaiset yhdessä tekemiset. Niistä merkittävin on avioparityö Samassa Veneessä -tiimissä, jossa olemme saaneet olla mukana vaihtelevalla aktiivisuudella jo vuosikausia. Tämä harrastus on suuri ilo ja motivoiva haaste, jossa voi kokea toimivansa tärkeällä asialla, parisuhteiden arkeen eväiden antajana. Ja omakin lehmä on ojassa: parisuhteemme saa siinä sivussa väkisinkin melkoisen annoksen tarpeellista ”substraalia”!

Avioparityön kautta olemme saaneet monia ystäviä. Useammassakin pariskuntien tiimissä olemme viettäneet lukuisia hauskoja hetkiä, haastelleet parisuhdeteemoista ja saaneet iloita yhteisestä uskostamme. Ystävyys on mahtava juttu ja elämän huikeita eliksiirejä.

Meille suhteemme pitkäaikaisin ja hienoin hoitokeino on ollut ”treffit”. Kerran viikossa aktiivisesti kahden. Tunti-pari. Keskustellen, kirjoitellen, ”pikkutehtäviä” tehden (mm. Markun ”rastit ruutuun”). Hiljentymistä, rukousta. Joskus ”ulkoruokinnassa” tai vaikka teatterissa. Suosittelemme!

Eläkevaiheemme aamujen vakioksi on muodostunut yhteinen hartaushetki. Luemme Päivän tunnussanan ja jonkun hartauskirjoituksen ja rukoilemme yhdessä. Ei pakkopullaa ja suorittamista, vaan siks että se on tuntunut hyvältä ja hoitavalta. Yhteinen uskomme on vankka kivijalka ja luottamuksen pohja.

”Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä.” (Fil. 1:6)

Markku ja Riitta Leminen

lemiset


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä