Uskon perusasiat - usko tutuksi1. Jumala rakastaa sinua. Hän on tarkoittanut sinut elämään yhteydessään

yhteys - Mart1n - istockphoto"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoa Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Johanneksen evankeliumi 3:16)

"Ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen." (Johanneksen evankeliumi 17:3)2. Synti on erottanut ihmisen Jumalasta ja katkaissut yhteyden heidän väliltään. Siksi ihminen on kadottanut Jumalan rakkauden ja elämän tarkoituksen.

"Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta." (Kirje roomalaisille 3:23)

"Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Kirje roomalaisille 6:23)

"Lihan pyrkimykset tuottavat kuoleman, Hengen pyrkimykset elämän ja rauhan. Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua. Ne, jotka elävät turmeltuneen luontonsa mukaisesti, eivät voi olla Jumalalle mieleen." (Kirje roomalaisille 8:6-8)

Synti erottaa kuilun tavoin ihmisen Jumalasta. Ihminen kaipaa kuitenkin tietoisesti tai tietämättään Jumalan rakkautta ja yhteyttä häneen. Jokainen etsii elämälleen tarkoitusta esimerkiksi työstä, ihmissuhteita, rahasta, uskonnoista, aatteista tai moitteettomasta elämästä.

Synnin ongelmaan on vain yksi ratkaisu...


3. Jeesus Kristus on Jumalan ainoa ratkaisu ihmisen syntiin. Hänen kauttaan voit päästä Jumalan yhteyteen, löytää elämääsi tarkoituksen ja Jumalan rakkauden.

"Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." (Kirje roomalaisille 5:8)

"Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi., hänet haudattiin, hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, ja hän ilmestyi Keefakselle ja sitten niille kahdelletoista. Sen jälkeen hän ilmestyi samalla kertaa yli viidellesadalle veljelle..." (1. kirje korinttilaisille 15:3-6)

"Jeesus vastasi: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Johanneksen evankeliumi 14:6)

Jumala rakensi sillan erottavan kuilun yli lähettämällä Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ristillä meidän edestämme.

Näiden tosiasioiden tietäminen ei yksin riitä...


4. Pääset Jumalan yhteyteen, kun uskot Jeesukseen ja vastaanotat hänet Vapahtajaksesi. Näin saat elämääsi tarkoituksen ja Jumalan rakkauden.

yhteys ja suunta - puinen silta munibren- - istockphoto"Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen." (Johanneksen evankeliumi 1:12)

"Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." (Kirje efesolaisille 2:8-9)Jeesus odottaa kutsua tulla elämääsi. Hän sanoo: Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen." (Johanneksen ilmestys 3:20)

Jeesuksen vastaanottaminen on ihmisen kyllä-vastaus Jumalan tarjoukseen. Se on kääntymistä Jeesuksen puoleen ja turvautumista häneen. Saat luottaa siihen, että Jeesus pitää sanansa, tulee elämääsi ja antaa syntisi anteeksi.

Voit ottaa Jeesuksen vastaan rukoilemalla. Jos haluat Jeesuksen tulevan elämääsi, kutsu hänet. Ratkaisevaa ei ole, millaisia sanoja rukoillessasi käytät, vaan se, mitä todella tarkoitat ja tahdot. 

Voit rukoilla vaikka näin:

Tarvitsen sinua, Jeesus. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä sinua vastaan. Kiitos, että olet kuollut ristillä ja kärsinyt syntieni rangaistuksen puolestani. Avaan elämäni oven sinulle ja vastaanotan sinut Herrakseni ja Vapahtajakseni. Kiitos, että olet kuullut rukoukseni, antanut syntini anteeksi ja ottanut minun omaksesi. Kiitos, että nyt kuulun sinulle ja sinä minulle. Opeta minua elämään sinun tahtosi mukaan. Aamen.

Ilmaiseeko tämä rukous sen, mitä haluat?

Jos vastauksesi on myönteinen, rukoile se nyt. Jeesus kuulee rukouksesi ja tulee elämääsi lupauksensa mukaan. Kun olet kutsunut hänet elämääsi, hän lupaa ettei hän koskaan hylkää sinua.

"Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut:  - Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää." (Kirje heprealaisille 13:5)

Elämän antaminen Jumalan hallintaan on suurin ja tärkein päätös, jonka ihminen voi tehdä. Jos pyysit äsken Jeesusta Kristusta elämääsi, kerro se meille kiitosrukouksena Vivamon rukouspalveluun.
Kerro siitä myös toisille.


Tästä eteenpäin

Elämä Jumalan yhteydessä on kasvamista ja muuttumista. Seuraavat asiat auttavat eteenpäin:

Raamattu. Lue, tutki, kuuntele ja sovella Jumalan sanaa elämääsi. Aloita vaikkapa Luukkaan tai Johanneksen evankeliumista Uudesta testamentista.

  • Rukous. Jumalalle voit kertoa kaikki asiasi. Voit rukoilla yksi tai muiden kanssa, omin sanoin, virsien, laulujen, psalmien tai rukouskirjojen avulla, hiljaa, ääneen tai laulaen.
  • Anteeksiantamus. Pidä omatuntosi puhtaana. Tunnusta Jumalalle asiat, joista tunnet syyllisyyttä ja ota vastaan hänen anteeksiantamuksensa. Jos tarpeen, keskustele mieltäsi painavista asioista jonkun luotetun ihmisen kanssa. Sovi erimielisyydet myös lähimmäisten kanssa. Anteeksi antaminen ja pyytäminen tuo vapauden.
  • Pyhä Henki. Saat jatkuvasti ottaa vastaan Pyhän Hengen voimaa uskon kautta Jumalan sanan perusteella. Jumala synnyttää sinussa Pyhän Hengen hedelmää: rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, lempeyttä, itsehillintää (Kirje galatalaisille 5:22).
  • Uskon tunnustaminen. Kerro muillekin uskostasi ja  Jumalan rakkaudesta, Jeesuksesta ja hänen vastaanottamisestaan.
  • Yhteys toisten uskovien kanssa. Älä jää odottamaan, että sinua kutsutaan mukaan. Lähde mukaan, osallistu jumalanpalvelusiin ja ehtoolliselle. Etsi paikka, jossa voit kasvaa yhdessä toisten kanssa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä