PARHAAT PIRSKEET - taivaan valtakunta

Olen monesti katsellut lomamatkaesitteitä ja haaveillut paikasta, jossa olisi taivaallinen olo. Kirkas vesi, täydellinen tunnelma, huolet ei painaisi… Noita esitteitä katsellessa ajatuksissa on jotenkin ilmiselvää, että hotelliin on varattu huone minun nimelläni.

Miltähän tuntuisi, jos menisikin unelmiensa paikkaan lomalle ja hotellin respassa kohautettaisiinkin olkapäitä: teillä ei ole tänne varausta, ei ole tilaa majatalossa, go away!

Lomamatkaa varatessani minulle on tärkeää, että saan käteen matkaliput tai varausvahvistuksen: teille on varattu paikka paratiisissa! Tervetuloa.

Uskovina meillä on varausvahvistus. Raamatussa on kerrottu, että taivaan varauskirjassa on meidän nimemme. Varaus on kunnossa. VIP-booking toimii. Melkoinen helpotus: minulle on luvassa matka johonkin sellaiseen paikkaan, joka on vielä paljon hulppeampi, kuin se, mitä pystyn tai ymmärrän paperille piirtää, kun minua pyydetään piirtämään ”se oli taivas”-lauseen loppu.

Luuk. 10:18-20 Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka Saatana sinkoutui taivaasta kuin salama. 19. Niin, minä olen antanut teille vallan: te voitte polkea käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä se vahingoita teitä. 20. Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan."

ja Fil. 3:20 Mutta me olemme taivaan kansalaisia, ja taivaasta me odotamme pelastajaksi Herraa Jeesusta Kristusta.

Pedit pedattuna

On jännittävää mennä aivan tuntemattomaan paikkaan lomalle. Mutta hienoa on myös se, että meillä on jonkun suositukset hotellista - tieto siitä, että paikka on siisti ja rauhallinen ja että homma on hanskassa: pedit pedattu ja lattiat siistit.

Kristittyinä emme voisi pyytää parempaa asiamiestä, kuin Kaikkivaltiaan oma Poika. Ajatella, jos sinun lomasi sujumisen takaisi Kaikkivaltiaan Jumalan Poika!

Jeesus jo maan päällä ollessaan lupasi, että hän käy tarkistamassa, että paratiisissa on kaikki reilassa, kun meidät viimein sinne kutsutaan.

Joh. 14:1-3 Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. 2. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. 3. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen.

Me saamme siis jo nyt levosta käsin suhtautua odotteluaikaan. Tulevassa kodissa on meille tilaa ja kaikki reilassa. Ja Jeesus lupaa vielä toimia matkaoppaana sinne: minä olen tie, totuus ja elämä - ei kukaan pääse sinne muutoin kuin minun kauttani… Ja te saatte olla siellä, missä minä olen.       

Kultainen kaupunki ja terveyskylpylä

Kyllähän sitä jollain tavalla aina lomaa valitessaan katsoo, millaiseen paikkaan haluaa. Erityisesti, jos on menossa vähänkään pidemmäksi aikaa. Millaisia maisemia? Mitä nähtävää? Onko paikka suosittu? Käykö siellä kuninkaallisia tai muita silmää tekeviä? Voiko siellä rentoutua ja hoidattaa sairauksiaan?

Taivaan valtakunnasta on kerrottu jotain myös jotain tältä näkökulmalta.

Ps. 11:4. Herra on pyhässä temppelissään, hänen valtaistuimensa on taivaassa. Hänen silmänsä näkevät kaiken, hänen katseensa tutkii ihmissydämet.

Matt. 18:10 Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja.

Jumalan ja enkeleiden asuinsija on siis taivas. Jos kaipaat hyvää seuraa, on tämä ehdottomasti sinun matkakohteesi!

Millainen paikka se sitten on, millaiset maisemat siellä on? Entä terveyspalvelut?

Ilm. 21:10 - 22: 5. Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui taivaasta, Jumalan luota. 11. Se loisti Jumalan kirkkautta, se säihkyi kuin kallein jalokivi, kuin kristallinkirkas jaspis. 12. Sitä ympäröi suuri ja korkea muuri, jossa oli kaksitoista porttia, ja niitä vartioi kaksitoista enkeliä. Portteihin oli hakattu Israelin kahdentoista heimon nimet.  --- 15. Enkelillä, joka minulle puhui, oli kultainen mittakeppi kaupungin sekä sen porttien ja muurin mittaamista varten. --- 21. Porttitorneina oli kaksitoista helmeä - kukin kahdestatoista tornista oli tehty yhdestä helmestä. Kaupungin valtakatu oli kultaa, puhdasta kuin läpinäkyvä lasi. 22. Temppeliä en kaupungissa nähnyt, sillä sen temppelinä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, hän ja Karitsa. 23. Kaupunki ei myöskään tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa. 24. Kansat kulkevat sen valossa, ja maailman kuninkaat tuovat sinne mahtinsa kaiken loiston. 25. Sen portteja ei suljeta päiväsaikaan, ja yötä siellä ei olekaan. 26. Kaikki kansojen kalleudet ja ihanuudet tuodaan sinne. 27. Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan.

Enkeli näytti minulle elämän veden virran, joka kristallinkirkkaana kumpuaa Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta. 2. Kaupungin valtakadulla, virran haarojen keskellä kasvoi elämän puu. Puu antaa vuodessa kahdettoista hedelmät, uuden sadon kerran kuukaudessa, ja sen lehdistä kansat saavat terveyden. 3. Mikään ei enää ole kirouksen kahleissa. Kaupungissa on Jumalan ja Karitsan valtaistuin, ja kaikki palvelevat Jumalaa. 4. He saavat nähdä hänen kasvonsa, ja heidän otsassaan on hänen nimensä. 5. Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringon valoa, sillä Herra Jumala on heidän valonsa. He hallitsevat kuninkaina aina ja ikuisesti.

Aika hulppea kaupunki terveyttä antavine puineen ja kuninkaineen. Taivaan ikuinen elämä siis perustuu siihen, että palaamme paratiisissakin mainitun elämän puun äärelle ja saamme siitä hedelmät. Tämä lienee vertauskuvista. Käytännössä me emme enää ole synnin takia kuoleman omia. Tästä taivaskuvasta me kuitenkin näemme selvästi sen, että taivas on paikka, jossa olemme kiinteässä yhteydessä Jumalaan.

Ilon paikka

Yksi elämän mysteereistä ja vaikeuksista on se, ettei Jumala näytä kasvojaan meille. Ne ovat niin pyhät, että pyhyydessään ne olisivat meille liikaa. Taivaassa salaisuuksia minun ja Jumalan välillä ei enää ole. Yhteys on täydellistä. Me näemme Jumalan kasvot. Kasvot olivat raamatunkirjoittajille hyvin merkittävät. Kun tiedät nimen tai näet kasvot, tunnet ihmisen. Taivaassa sekä nimi että kasvot ovat tutut.

Ilm. 22: 4. He saavat nähdä hänen kasvonsa, ja heidän otsassaan on hänen nimensä.

Jumalan palvelemisen ilo on taivaassa todellisuutta. Jumala pitää huolen omistaan ja ”pyyhkii heidän kyyneleet” - elämään liittyvä suru, murhe, huoli ja tuska on siis taivaassa kokonaan kadonnut. Jäljelle jää vain Jumalan palvelemisen ilo.

Ilm. 7:15-17 Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä hänen pyhäkössään päivin ja öin, ja hän, joka istuu valtaistuimella, on levittänyt telttansa heidän ylleen. 16. Nälkä ei heitä enää vaivaa, ei jano, enää ei heitä polta aurinko eikä paahtava helle. 17. Karitsa, joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet.

Millaista on tuntea täydellinen rakkaus?

Kun me tunnemme Jumalan kasvoista kasvoihin, me tunnemme Jumalan, jonka olemus on rakkaus. Täydellinen rakkaus. Näin meille on luvassa paikka, jossa meille ei enää ole pelkkää aavistusta tai kuvaa se, millaista on täydellinen rakkaus. Taivaassa saamme elää täydellisessä rakkauden yhteydessä.

Ennen tulevaa

Taivaan juhlat on yksi merkittävimpiä kristityn elämään vaikuttavia asioita. Kun uskon itseni Jeesuksen sovitustyön piiriin saan luottaa siihen, että minun syntini ja samalla kuoleman kahleeni on sovitettu. Minua ei kuolema sido, vaan Jumala on avannut minulle taivaan portit.

On siis kysymys siitä, milloin. Unelmalomaa odottaessa tuskallisinta on odottaminen. Kuten jo opimme, meillä on lomallelähtökaipuu. Se on täynnä iloa ja riemua, sillä me tiedämme, että lomakohde on todellinen taivas, ei mörskä, tuska tai ahdistus.

Kristittyinä puhumme taivaskaipuusta. Se perustuu siihen, että meillä on perintöosake Taivaan valtakunnasta, parhaassa lomakeskuksessa ikinä! Ja meille on matkaopaskin sanonut: ”mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen.”


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä