Kokemuksia ja palautteita leireiltä


”Kynnys kertoa itsestäni oli alussa suuri ja tunsin pelkoa. Leirin myötä vapauduin ja aloin osata kertoa itsestäni. Parisuhteemme solmut tuntuivat avautuvan ja suhteemme on parempi kuin pitkään aikaan.”

”Kiitos rikkaista eväistä ja toivon, että rukoilette puolestamme! Siunausta arvokkaalle työllenne!”

”Havaitsin, että olimme joutuneet yllättävän kauas toisistamme ja nyt oli kiva löytää tie tiseen.”

”Heräsi halu parempaan, halu muuttaa omaa käytöstä ja halu kunnioittaa toista.”

”On itseoppimisen paikka – ei kun opettelemaan parisuhteen huoltoa! Olemme eläneet liian pitkillä huoltoväleillä.”

”Havaitsimme, että parisuhteemme on varsin onnellinen kaikkine heikkouksineen ja ongelmat, joiden kanssa painimme eivät ole ainutkertaisia (muilla hyvin samoja asioita)”

”Meidän akut oli ihan miinuspuolella. Ilman apua me ei olisi saatu niitä ladattua. Nyt ne on kaikesta hyvästä täyttyneet. Monen monet puhumattomat asiat on saatu puhuttua.”

"Sen oivaltaminen, että vain me voimme onnistua tässä avioliitossa, on jo paljon. Eikä siihen tarvita hienoja teorioita ja neuvoja, vaan että me kaksi voimme innostua asiasta. Meillä on upea avioliitto ja sitä kannattaa hoitaa!"

"Ymmärsin, että sitoutuminen ei "lopu" siihen, kun sanotaan "tahdon", vaan että se on jatkuva perosessi.  Se näkyy arjen valinnoissa joka päivä."

Arjessa tulee monelta puolelta vaatimuksia. Vaikka meillä on sama työpaikka ja meidän on yleensä helppo puhua, mietimme, että kohtaammeko silti oikein.  Puhummeko todella tärkeistä asioista ja osaammeko myös kuunnella ja ymmärtää toisiamme oikein? Tänne oli hyvä tulla vapaana arjen paineista, muistamaan avioliiton keskeisintä ydintä. Ikään kuin kompassin neulan asettamista uudelleen oikeaan suuntaan. (Heinäveden Lehti heinäkuussa 2010)   


Pariskunta kaivolla, Heidi ja Pasi (Small)

Palaute
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä