Avioparileirejä ja viikonloppuja 2018

25.–30.6.  Samassa kurussa - lastenhoidollinen avioparileiri,
Tunturikeskus Kairosmaja, Pelkosenniemi

Lyhyet alustukset johdattelevat aikuiset päivän aiheeseen, jonka jälkeen tehdään päivävaellus Lapin kauniissa luonnossa.  Nuorille ja lapsille on sillä aikaa omaa ohjelmaa. Illalla jää aikaa touhuta perheenä yhdessä ja nauttia Lapin valoisista öistä. Päivän päätteeksi rantasauna ja raikas Pyhäjärvi tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen. Iltaohjelmia Revontulikappelissa.

8.–10.7. Hei, siinähän sä oot! -lastenhoidollinen avioparileiri
Vivamo, Lohja

Lapsiperheille suunnattu avioparileiri, joka keskittyy vanhemmuuden ja ruuhkavuosien kysymyksiin: Miten säilyttää tunneyhteys puolisoon erilaisten tarpeiden ristiaallokossa? Miten löytää rakentava tapa olla vuorovaikutuksessa? Aiheita käsitellään alustusten, pari- ja ryhmätyöskentelyjen sekä toiminnallisien menetelmien avulla. Lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa.  Aikaa myös perheen yhdessäololle.

9.–13.7.  Parisuhteen eväät -lastenhoidollinen avioparileiri
Oronmylly, Parikkala

Elämä yllättää. Arki haastaa. Etsimme yhdessä avaimia elämän yllätyksiin ja lukkotilanteisiin, teemoina mm. vuorovaikutus, tunteet, seksuaalisuus, anteeksianto ja vanhemmuus. Aiheita käsitellään alustusten, pari- ja ryhmätyöskentelyjen sekä toiminnallisien menetelmien avulla. Keskusteluryhmät elämäntilanteen mukaan mm. uuspareille. Parisuhdeosuuksien aikana on lasten ohjelmallinen hoito.  Aikaa myös perheen yhdessäololle.

13.–15.7. Palikoita paikoilleen -parisuhdeviikonloppu
Orisberg, Isokyrö

Jos mietitte parisuhdeleirille lähtemistä ensimmäistä kertaa, tämä leiri on suunnattu juuri teille. Alustuksissa käytämme Parisuhteen palikoita, etsimme yhdessä avaimia elämän yllätyksiin ja lukkotilanteisiin, teemoina: luottamus, ristiriidat, sanat, teot, sitoutuminen, tunteet, anteeksianto.

21.–23.9. Tahdomme yhä -viikonloppu
Hotelli Kruunupuisto, Punkaharju

Teille, jotka olette kulkeneet yhteistä tietä jo vuosia ja kaipaatte uutta sykettä ja tuoreita eväitä liittonne arkeen. Nyt on aika päivittää parisuhdetta ja suunnata eteenpäin. Kun koette, että on aika viettää yhteistä juhlaa ja tahdotte romanttisen ja ikimuistoisen viikonlopun tasokkaassa ja viehättävässä Jugend-hotellissa, nauttien myös kylpylästä ja ulkoilusta kauniissa harjumaisemassa, keskellä ruska-aikaa. Parisuhdeaiheita avataan lyhyillä alustuksilla, runoilla ja sketseillä. Lisäksi keskustelua oman puolison kanssa ja ajatusten vaihtoa pienissä ryhmissä.

Hotelli Kruunupuisto tarjoaa viihtyisän ympäristön yhteiselle viikonlopulle.

7.–9.9.  Nuorten aikuisten parisuhdeleiri 18–35-vuotiaille seurusteleville ja aviopareille, Vivamo, Lohja

Toimivat eväät parisuhteeseen. Miten ilmaisen toiveitani ja ajatuksiani paremmin? Kuulenko vai kuuntelenko? Teemoina: Riitely ja ristiriidat – Rakentava ratkaisu. Minun ja sinun tarpeet – Rakkauden kielet. Itsenäisenä yhdessä – Erillisyys ja sitoutuminen. Viesti rakkaudesta

• Vastuupareina: Hilpi &Samuli Perttula ja Marjo & Jari Kalavainen
  • Ilmoittaudu: 0207 681 760, vivamo@sana.fi

7.–9.9.  Patikointiviikonloppu pariskunnille, Oronmylly, Parikkala

Aviopareille, jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta ja haluavat rakentaa ja vahvistaa keskinäistä suhdettaan. Polun varressa, nuotion loimussa ja yhteydessä toinen toisiimme täydennämme eväsreppua arjen tarpeisiin: Miten tunteet vaikuttavat suhteeseemme? Mitä tunteet kertovat meistä? Onko tunteissa mitään järkeä? Osaanko ilmaista puolisolleni omat tunteeni ja toiveeni?  Ymmärränkö mitä puolisoni haluaa kertoa minulle?  Alustuksia, paritehtäviä ja patikointia kauniissa luonnossa.

15.–22.9. Avioparipatikka ruskaviikko, Kairosmaja

Lähtekää yhdessä Lappiin, kauneimpaan ruska-aikaan. Pyhätunturin maisemissa patikoidaan ja annetaan aikaa toinen toisillemme.  Välilä pysähdytään tutkimaan omaa suhdetta yhdessä puolison kanssa päivittäisillä vaelluksilla tunturin rinteillä ja nuotion äärellä. Rantasaunan löylyt ja Pyhäjärven virkistävä vesi hoitavat mieltä ja kehoa, unohtamatta yhteisiä illanviettoja ja hartaushetkiä Revontulikappelissa.

Parisuhde-enneagrammikurssit Vivamossa

• 17.–18.3. Miks sä oot tollanen ja minä tällainen? - peruskurssi - Erilaisuus, mahdollisuus vai uhka parisuhteelle?
  • 17.-18.11. Miks sä oot tollanen ja minä tällainen? - peruskurssi, Erilaisuus, mahdollisuus vai uhka parisuhteelle?
  • 9. –10.5. Miks sä oot tollanen ja minä tällainen?- jatkokurssi

Vastuuparina: Seija & Erkki Taivainen
Ilmoittaudu: 0207 681 760, vivamo@sana.fi

Äidit ja tyttäret

23.–25.3. Äitien ja tyttöjen leiri. Vivamo

Vetäjinä Anu ja Emmi Mattson, Susanna Luttinen-Kivistö, ja Raija Kotaviita

Ilmoittaudu: 0207 681 760, vivamo@sana.fi

Samassa Veneessä -työ on mukana myös:

SEURAKUNTAVIERAILUT

Suunnitteletko parisuhdetapahtumaa omalla paikkakunnalla?

Samassa Veneessä -työ järjestää seurakuntien kanssa erilaisia parisuhteen ja vanhemmuuden teemoihin keskittyviä tapahtumia: Esimerkiksi Parisuhteen kymppisynttärit - juhlitaan yhteistä elämää, teemailta: Voiko hankalien tunteiden keskellä rakastaa?  PariAsiaa, lyhyt matalan kynnyksen parisuhdetuokio tai tutkitaan tarkemmin läheisten ihmissuhteen dynamiikkaa Parisuhteen Palikoiden ja Vanhemmuuden Palikoiden avulla.

Lue lisää: kansanraamattuseura/seurakunnillejayhteiseoille/parisuhde,vanhemmuusjaelämäntaito

Ota yhteyttä: avioparityön pastori Terhi Ruokonen-Jalo, puh. 0400 762 320, avioliitto@sana.fi

Jos sinulla on kysyttävää leireistä, ilmittautumisesta tai muuten, ota yhteyttä:

0400 762 320 tai avioliitto@sana.fi

Tauolla