Krito-ryhmä - vertaisryhmä

Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä. Sen työvälineet ovat omasta elämästä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmänvetäjä on samalla myös ryhmän jäsen.

Työskentelylle antavat turvaa säännöt, joissa painottuvat luottamuksellisuus ja se, että kullakin on mahdollisuus käyttää yhtä paljon aikaa oman tarinansa kertomiseen. Ryhmässä ei neuvota toisia eikä mestaroida toisten elämää.

Kouluttaudu ryhmänvetäjäksi

Kansan Raamattuseura järjestää yhdessä seurakuntien kanssa ryhmänohjaajakoulutuksia.
Seuraavat koulutukset löytyvät sivulta Krito-tapahtumia. Krito-ryhmän vetäminen on yksi mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä omassa seurakunnassa.

Koulutuksen sisältö:

• Kristillinen toipumisryhmä sielunhoidon välineenä·
  • Krito-ryhmän säännöt toipumisen tukena·
  • Ryhmänohjaajan rooli ja tehtävät
  • Kristillinen toipumistyö osana seurakunnan sielunhoitotyötä
  • Työskentely Krito-ryhmässä: ryhmäharjoitus ja sen purku

Kuinka löydän Krito-ryhmän?

Krito-ryhmät toimivat seurakunnan yhteydessä. Ryhmästä kannattaa tiedustella omasta seurakunnasta, esimerkiksi diakoniatyöntekijältä.

Ilmoita seurakunnassa alkavasta Krito-ryhmästä
Ilmoita tällä lomakkeella seurakunnassa alkavasta Krito-ryhmästä. Lisäämme ryhmän tiedot sivuillemme.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.