Paavalin salaisuus

Miten kristittyjen vainoojasta tuli varhaisen kristillisen seurakunnan tärkein lähetystyöntekijä? Mitä kaikkea hän joutui kohtaamaan viedessään eteenpäin sanaa Kristuksesta?


4_Paavali Efesossa

Paavali oli vastakohtien ihminen, hänen elämänsä oli täynnä dramaattisia käänteitä. Ammatiltaan hän oli teltantekijä. Hänet kasvatettiin fariseukseksi.

Aluksi Paavali vainosi kristittyjä. Niissä merkeissä hän oli matkalla Damaskokseen. Matkalla Kristus ilmestyi hänelle kysyen:  miksi vainoat minua? Paavali menetti joksikin aikaa näkönsä. Damaskoksessa Ananias-nimisen miehen kotona hän kääntyi kristityksi.

Toisten kristittyjen oli vaikea uskoa, että Paavali oli kokenut mielenmuutoksen. Mutta hän oli kohdannut armollisen Jumalan, joka kutsuu luokseen kaikkia kansoja.  Hän ei koskaan unohtanut millaisen tien hän oli kulkenut. Hän sanoi olevansa syntisistä suurin. Hän turvautui Kristuksen armoon, ei omiin tekoihinsa.

Pelottomasti hän toteutti tehtävän, jonka Kristus oli hänelle antanut. Fariseuksesta tuli pakanoiden apostoli. Lähetysmatkoillaan Paavali kohtasi monia vastoinkäymisiä: häntä kivitettiin, hän joutui haaksirikkoihin, ja häntä kuritettiin ruoskaniskuin ja raipoin. Myös terveys reistaili.

Paavalin salaisuus on matka Paavalin elämään ja uskon ytimeen. Se on matka aikaan, jolloin kristillinen usko otti ensimmäisiä askeleitaan Palestiinassa, Euroopassa ja Vähä-Aasiassa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä