Tervetuloa Lastenkylään!

Vierailu Lastenkylään alkaa Vivamon vastaanoton/ravintolan edestä. Sieltä Pöllö ottaa vierailijat vastaan ja johdattaa heidät Lastenkylän alueelle.

Lastenkylässä vaelletaan eläinoppaiden seurassa. Kylässä kohtaat Pöllön, Siilin, Oravan, Kanan, Ketun, Leppakertun ja Pääskysen. Eläimillä on omat pesänsä, joihin voit käydä tutustumassa. Eläimet opastavat vieraita kylässä ja luontopolulle, joka kulkee Lohjanjärven rannan tuntumassa.


ELÄINOPPAAT

Päivä Lastenkylässä alkaa Vivamon vastaanoton edestä. Siellä Pöllö ottaa vierailijat vastaan ja johdattaa heidät Lastenkylän alueelle. Matkan varrella tutustutaan Lastenkylässä asuviin eläimiin.

Musiikkinäytelmä Jänishousu ja Rämäpää

Aittarinteessä eläimet esittävät näytelmän Jänishousu ja Rämäpää Pöllön koulussa.
Näytelmässä Jänishousu tulee kouluun hyvin arkana ja pelokkaana, mutta vähitellen hän löytää omat lahjansa ja saa ystäväkseen tapaturmille alttiin Rämäpään.

Luontopolku

Polku kulkee rannan tuntumassa. Matkalla pysähdytään ihmettelemään, kuulostelemaan ja katselemaan mitä ympärillä tapahtuu. Aidan takaa voi kurkistella aasin ja lampaiden elämää. Matkan kohokohta on liito-oravan köysirata, jolla saa liidellä.

Mummola

Lastenkylässä sijaitsee myös oikea Mummola. Se on kodikas punainen hirsimökki, jonka ikkunoilla kukkivat punaiset pelargoniat. Mummo ottaa lapset vastaan ja tarjoaa mehua. Mummolassa voi kuulla tarinoita menneiltä ajoilta. Siellä voit katsella vanhoja esineitä ja leikkiä menneen ajan leluilla.

Vaarin verstas

Mummolaa vastaapäätä sijaitsevassa Vaarin verstaassa voi tarttua vasaraan ja naulata. Vaarin opastuksella on mukava nikkaroida jotain kotiin vietäväksi.

Lastenravintola Ketunleipä

Ketun ravintolasta voit hakea eväitä matkaan, kun lähdet luontopolulle. Ketunleivässä voit poiketa päivän mittaan jätskillä, mehulla ja pullalla.

Keppihevoset

Lastenkylän tallissa asustaa keppihevosia. Jokaisella on oma nimi. Niitä voi hoitaa ja lähteä ratsastamaan maastoon. Keppihevoset ovat innoissaan myös esteradasta.

Pyhän Lapsen kirkko

Kirkko sijaitsee Mummolan takana, lammasaitauksen keskellä. Ikkunasta pilkottaa järvi. Pyhän Lapsen kirkossa on kaikki suunniteltu lasta ajatellen, niin penkit kuin alttarikaiteetkin. Lastenkirkossa lapset osallistuvat kirkkohetken valmisteluun ja toteutukseen. Kirkkohetkeä varten on tehty uusia lauluja. Kaikki voivat halutessaan polvistua siunattavaksi alttarille.

Nukketeatteri

Lastenkylän oma nukketeatteri on rakennettu vanhaan vajaan. Siellä on hämärää, niin kuin teatterissa kuulukin olla. Tarinat alkavat elää ja yleisö pääsee mukaan suureen kertomukseen. Se kertoo ajasta, jolloin Jeesus kulki maan päällä, auttoi ihmisiä ja paransi sairaita. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Sirkku Porkka.

Lastenmaa-lehti

Kahvila Ketuleivässä sijatsee myös Lastenmaa-lehden toimitus. Siellä voit piirtää ja kirjoittaa juttuja, joita julkaistaan lehdessä.


Ilmoittautumiset etukäteen: puh. 0207 681 760, vivamo@sana.fi


Tervetuloa Lastenkylään.  Kuvissa välähdyksiä kyläpäivän tunnelmista.
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä