Hääpäivä- ja ilta Vivamossa 1.9.2019

1.9.19 on hyvä hääpäivä

Juhlalliset ja tunnelmalliset häät kirkossa tai keskellä luontoa vähällä vaivalla. Se on mahdollista 1.9.19. Vivamossa, iltapäivästä klo 15 lähtien.

Vihkipaikaksi on valittavana Vivamon Särkyneen sydämen kirkko, Pyhän Birgitan kappeli, Hiljaisuuden puutarha ja Rantapuisto.

Myös tarjoilut ja haajuhla järjestyvät vaivattomasti Vivamossa. Riittää, kun tulette paikalle ja sanotte: ”Tahdon.” - Lue tarkemmat ohjeet alta.

10 pari

Hääpäivä- ja ilta 1.9.19 alkaen klo 15

Vaivaton tapa järjestää ikimuistoiset häät.

Pitäisi mennä naimisiin, mutta ei ole vielä ehtinyt? Miten viettää kirkkohäitä pienellä touhulla?

Hääillassa ja -yössä se on mahdollista. Riittää, kun tulette paikalle ja sanotte "tahdon". Lohjan seurakunta ja Kansan Raamattuseuran Vivamon toimintakeskus järjestävät yhteistyössä ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Ennen häitä pitää kuitenkin nähdä vaivaa selvittää seuraavia asioita niin itselleen kuin kumppanilleen.

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Vihkiparin pitää hoitaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassaan tai Maistraatissa vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Tutkinta vie aikaa viikon.
Tämän jälkeen voitte pyytää lähettämään todistuksen esteidentutkinnasta
Lohjan seurakuntaan, os.  PL 49, 08101 Lohja. Voit myös skannata todistuksen esteiden tutkinnasta ja lähettää sen osoitteeseen: lohja.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Alta löydät linkistä lomakkeen, jonka voit täyttää ohjeiden mukaan ja palauttaa sen oman seurakuntasi kirkkoherranvirastoon tai maistraattiin.

Kenet voidaan vihkiä Häätapahtumassa?

Kuka tahansa Suomen ev.lut. kirkon rippikoulun käynyt täysi-ikäinen jäsen. Jos toinen vihittävistä kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan, ota yhteys kirkkoherranvirastoon. Katso myös: seurakunnan sivulta Häät. Sieltä löydät lisää tietoja avioliiton ehdoista. Huomaathan, että vihimme vain eri sukupuolta olevia pareja kirkkomme voimassa olevan järjestyksen mukaan.

Kerrotaanko naimisiinmenostamme kaikille?

Siihen on mahdollisuus kotiseurakunnassasi. Sunnuntain päiväjumalanpalveluksessa rukoillaan niiden puolesta, joiden avioliittoaikomus tai solmittu avioliitto ilmoitetaan seurakunnalle. Aviopari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan, mutta asian saa pitää myös ihan omana tietonaan.

Meidät on jo vihitty - tahdomme juhlistaa hääpäiväämme - onnistuuko?

Tapahtumaan ovat tervetulleita myös avioparit, joille vuosi 2019 on vihkivuoden merkkivuosi ja jotka haluavat ”vihkivalan uusimisen” eli rukoushetken avioliiton vihkimisen vuosipäivänä, vaikka päivämäärä ei osuisikaan kohdalleen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro yhteystietosi - myös puolisosi - ja vihkimisen ajankohta. Niillä tiedoilla pääsemme hienosti eteenpäin.

Ilmoittauduttehan ajoissa

Järjestelyjen vuoksi pyydämme teitä varaamaan oman vihkiaikanne tai vihkivalan uusimisen 2.8.2019 mennessä:  vivamo@sana.fi tai p. 020 768 1760.

Lisätietoa Vivamosta    tästä pääset Vivamon sivuille

Vivamon Pyhän Birgitan kappeli sisäkuva