Vivamon joulukalenteri 2018


Suureen juhlaan valmistaudutaan omien voimien ja mahdollisuuksien mukaan. Myös Vivamossa joulun läheisyys elää monin tavoin. Joulun Herra tulee, on meillä omasta mielestämme kaikki valmista tai ei. Kuljetaan näin yhteistä matkaa kohti joulua.

Siunattua matkaa kohti joulua Vivamon joulukalenterin parissa.


Joulukalenteri_0

25.12

Joulukalenteriluukut25
Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: »Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti.» He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu.  Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. 
Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä. Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu. Luuk. 2:15-20.

24.12

Joulukalenteriluukut24
Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: »Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus , Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.» Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:

– Jumalan on kunnia korkeuksissa,

maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.

Luuk. 2:1-14.


23.12.

Joulukalenteriluukut23
Jeesuksen Kristuksen syntymä tapahtui näin. Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana. Joosef oli lakia kunnioittava mies mutta ei halunnut häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa. Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi:  »Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.» Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut:

– Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel – se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme. Unesta herättyään Joosef teki niin kuin Herran enkeli oli käskenyt ja otti Marian vaimokseen. Hän ei kuitenkaan koskenut vaimoonsa ennen kuin tämä oli synnyttänyt pojan. Joosef antoi pojalle nimen Jeesus.

Matt.1: 18-24.


22.12

Joulukalenteriluukut22


21.12

Joulukalenteriluukut21
Enää kolme yötä jouluaattoon ja neljä Jeesuksen syntymäpäivään.

Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen.
Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen.

Pieni liekki ympärilleen hiljaa hehkuu lämpöä.
Pieni liekki meille kertoo, Jumala on lähellä.

Pieni liekki viestin antaa: Syntyy lapsi viaton.
Pieni liekki syttyy sinne, missä Jeesus Kristus on.

Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen.
Pieni liekki, joka kantaa valon luokse kaikkien.

san. Anna-Mari Kaskinen

20.12

Joulukalenteriluukut20

Mitä teidän rosolliin laitetaan? Mitä teidän perinteiseen joulupöytään kuuluu. Tämmöiset kysymykset saattaa olla hyvinkin keskustelussa, kun Vivamossa vietetään joulua.


19.12

Joulukalenteriluukut19
Vivamokin saa oman kuusensa. Kuusi oksilleen koristeet jouluiloa kuuluttamaan. Tähden latvaan kertomaan tähdestä, joka kerran syttyi Jeesuksen syntymän merkiksi ja johdattamaan tietäjiä. Sama tähti saa johtaa meitäkin Jeesuksen luo.


18.12

Joulukalenteriluukut18
Kuva on Vivamosta, missä on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun.
Ihmisen on hyvä pysähtyä ja levätä. Silloin voi kuulla paremmin Jumalan, oman ja läheisten äänet.

Jeesus, anna joulun olla myös lepoa ja virkistystä.
Anna iloa läheisistä.
Kiitos joulusta.

17.12

Joulukalenteriluukut17
Rauha ja hyvä tahto ulottuu koko luomakuntaan. Linnut, oravat ja isommatkin metsäneläimet saavat oman osansa. Joulurauhan julistaminen metsän eläimille on hieno tapa. Kodeissa rakkaat lemmikit huomioidaan herkuin ja lahjoin.
Joulu on kaikkialla.

16.12

Joulukalenteriluukut16
Kolmannen adventtisunnuntain aihe on Tehkää tie Kuninkaalle

Kun Johannes vankilassa kuuli Kristuksen teoista, hän lähetti opetuslapsensa kysymään: "Oletko  sinä se, jonka on määrä tulla, vai pitääkö meidän odottaa toista?" Jeesus vastasi heille: "Kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette:

"Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät,
spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat,
kuolleet herätetään henkiin ja köyhille
julistetaan ilosanoma.
Autuas se, joka ei minua torju."

Heidän mentyään Jeesus alkoi puhua ihmisille Johanneksesta:
"Mitä te lähditte autiomaahan katsomaan? Ruokoako, jota tuuli huojuttaa? Vai mitä odotitte näkevänne? Kenties hienosti pukeutuneen miehen? Kuninkaanlinnoista te niitä löydätte, jotka hienostelevat vaatteillaan? Mitä te sitten odotitte näkevänne? Profeetanko? Aivan oikein, ja minä sanon teille, että hän on enemmänkin kuin profeetta. Hän on se, josta on kirjoitettu:

- Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien.
Matt. 11:2-10.

Johanneksen tehtävä oli kertoa Jeesuksen tulemisesta, raivata Kuninkaalle tietä. Johanneksen sanoma on tarpeen ja tärkeä tänäänkin. Evankeliumin esillä pitäminen on Johanneksen jäljillä kulkemista, tilan raivaamista Jeesukselle, ihmisten sydämissä.


15.12

Joulukalenteriluukut15
Joulu tulee sisimpäämme myös ihanien tuoksujen ja makujen kautta. Kannattaa ottaa vain joulun perinteenä, jos yksi piparipellillinen palaa, niin taitaa käydä aika monessa keittiössä. Suurelta osin silti keittiöissä tuoksuvat mausteet, pulla, kakku, pipari, tortut... Ja mutkat suoristaville kaupat ja myyjäiset tarjoavat oivan vaihtoehdot leipomiselle. Tärkeintä on nauttia ja havaita se hyvä, mitä meillä on.

Kiitos Taivaan Isä kaikista pienistä iloista.
Anna joulun tulla sisimpäämme kaikkien aistiemme kautta.
Jeesus ole lähellä, anna rauha sydämeen.

14.12

Joulukalenteriluukut14


Näin ihanasti voi tuoda joulutunnelmaa omalle työpöydälleen. Mikä on ollut tehdessä Vivamon joulukalenterin ulkoasua tämän pöydän ääressä.       

Oi, ilon lähde ja aurinkomme, säteily taivaisen kirkkauden.
Herramme Kristus, näin meille loistat valoa Luojamme ikuisen.
(Valon rukouksesta Valon Hymni 1. säkeistö)


13.12

Joulukalenteriluukut13_1

"Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta. Muistopäivä kuuluu alun perin katoliseen pyhimyskalenteriin, mutta nykyisin sitä vietetään ennen kaikkea ruotsinkielisessä kulttuurissa. Perinteeseen kuuluu Lucia-neito, joka on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun ja pitää kädessään kynttilää." Näin Wikipedia kertoo Lucian päivästä.

Pyhän Lucia -laulu

Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa.
Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus. Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy.

Metsiin jo Pohjolan vaipan luo hanki, ja maa on valkean verhonsa vanki.
Taivaisen hohteen tuo, Lucia valon suo, Santa Lucia, Santa Lucia.

Kiteet luo helmivyön valkoiseen kaapuun. Kätköstä talviyön luoksemme saapuu.
Lucia seppelpää, juhlista hetki tää, saavuthan luoksemme, Pyhä Lucia


12.12.

Joulukalenteriluukut12

11.12.

Joulukalenteriluukut11

Tämän tuntemattoman runoilijan tekstissä on syvällistä ajattelua.
Väsymys voi joulun alla tulla liian suurista odotuksista joulun valmisteluissa.
Toisaalta joulu tulee silloinkin, kun elämä on jo muutenkin täynnä.
Jeesus tuo toivon sanoman ja sen voi omaankin jouluun valmistautumiseen tuoda levollisuutta.

Kiitos Jeesus, että saan olla tässä semmoisena kuin olen.
Kiitos, että rakastat.

10.12.

Joulukalenteriluukut10

Pääasia, että joulusiivouksesta tulee hyvä mieli, eikä suuri riidanaihe. Tehdään sen verran kuin jaksetaan ja ehditään. Tallissakaan ei varmasti ollut kaikki heinät ojennuksessa.

Juhlaan on kiva valmistautua monin tavoin, myös siivoamalla, mutta sen verran, että juhlamieli säilyy. Siivoamisen tekee aina joku niin kotona kuin Vivamossakin. Yhteispelillä tulee aina paras lopputulos.


9.12.

Joulukalenteriluukut9
Toisen adventin aihe on Kuninkaasi tulee kunniassa.
"Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyy merkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten, ja maan päällä ovat kansat ahdistuksen ja epätoivon vallassa. Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät. Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Hän esitti heille myös vertauksen: 
"Katsokaa viikunapuuta, tai mitä puuta tahansa.  Kun näette sen puhkeavan lehteen, te tiedätte ilman muuta, että kesä on jo lähellä. Samalla tavoin te nähdessänne tämän tapahtuvan tiedätte, että Jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa." Luuk.21:25-338.12.

Joulukalenteriluukut8
Jouluun jos mihin liittyy paljon perinteitä. Paikkakunnittain ja perheittäin nämä perinteet vaihtelevat. Parisuhde merkitsee kahden perinteen muokkaamista yhteiseksi.  Miten molempien hyvistä perinteistä saadaan muokattua meidän perheen perinne. 

Vivamoon tulee ihmisiä eri puolilta maata ja on mielenkiintoista pohtia ja ihmetellä rikkautta murteissa sekä ruoka- ja tapaperinteissä. Puhetta riittää muustakin kuin joulupuuron syöntitavoista.

Vivamossa syödään seuraavien viikkojen aikana joulupuuroa kahmaloittain, kun Raamattukylän esitystä katsomaan tulevista monet syövät puuroa ennen kotimatkalle lähtöä.

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti.
Aamen.


7.12

Joulukalenteriluukut7

Tänään on kaikki valmista. Ennen kuin tähän on päästy, on monenlaista valmistelutyötä tehty syyskuusta alkaen. Näytelmää on esitetty vuodesta 2005 eli nyt on 14 esityskausi. Joulun sanoma ja Raamattukylän näytelmä ovat aina yhtä tuoreita ja ajankohtaisia.

Nyt Jumalalle kunnia,
kun antoi ainoon Poikansa.
Siit enkelitkin riemuiten
veisaavat hälle kiitoksen.

virsi 21:10

Ihmeellinen ilo -näytelmän esitykset tänän klo 10 ja 18. Esitykset jatkuvat 19.12 asti, ajat näet tästäalempaa alinna tai tästä esityskalenterista .
Varaa paikkasi nettisivun kautta, tai spostitse vivamo@sana.fi tai lippupalvelusta  tiketti.fi tai puhelimitse, puh.  0207 681 760.

Traktoriakin on tarvittu, kun ulkona tapahtuvan näytelmän puitteita on valmistettu.

IMG_20181201_111900753_traktorimies (Small)

Harjoitukset alkoivat 17.11. Mukana on 60 toteuttajaa eri tehtävissä.

IMG_20181201_132314823_HDR_paimenet (Small)

6.12.

Joulukalenteriluukut6

Siniristilippumme saa hulmuta  vapaasti. Vapaus. Oma maa. Risti. Kiitollisuus, että näin saa olla. Vuosi sitten Suomen täyttäessä 100 vuotta sai lippu olla yli yön lipputangossa, jos valaisi lipun. Valonheittimet kohdistettuna yötaivaalla olevaan lippuun taustanaan huikea suomalainen maisema. Se oli äärimmäisen upeaa ja kosketti ja konkretisoi itsenäisyyden merkitystä vielä syvemmin. Saamme olla iloisia siitä, että tämä kaikki on meille itsestäänselvää. Olemme tietoisia myös siitä, että näin ei ole kaikkialla.

Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut paljon lauluja ja tulkinnut suomalaisten tuntoja kuten tässä kauniissa virressä. Anna-Mari on tärkeässä roolissa myös Vivamossa. Hän on tehnyt käsikirjoitukset Vivamon Raamattukylän näytelmiin ja on Raamattukylän  taiteellinen johtaja.  Hän johtaa myös Vivamon Lastenkylää.

Rakas Taivaan Isä, anna maamme pysyä itsenäisenä.
Anna meidän edelleen saada kokoontua jumalanpalveluksiin
ja rukoilemaan yhdessä, ilman pelkoa.
Auta meitä pitämään kaikki mukana,
auta torjumaan osattomuutta, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.
Isä, Poika ja Pyhä Henki, kiitos ja ylistys
kaikesta siitä hyvästä, mitä meillä on.


5.12

Joulukalenteriluukut5
Kysymys joulunviettopaikasta voi olla suuri tai mennään vain samalla perinteellä, eikä asiassa ole mitään kyselemistä. Monet pohtivat, keiden kanssa ja missä joulu tänä vuonna vietetään. Vapaaehtoinen yksin oleminenkin voi olla hyvä vaihtoehto, mutta vuodesta toiseen ainoana vaihtoehtona, se voi tuntua kipeältä.

Vivamossa aletaan olla valmiina joulunviettäjien tuloon. On sovittu, ketkä ovat joulussa vastuussa. Ohjelma on suunniteltu ja muokattu esitteen muotoon. Ilmoitukset mahdollisuudesta viettää joulu Vivamossa on laitettu Sana-lehteen, nettiin ja Facebookiin. Palverissa on sovittu, milloin kuusi tuodaan. Saunan pukuhuoneen remonttikin tähtää siihen, että valmista on jouluksi.

Tämän vuoden kantava teema on yhdessä vietettävä joulu. Olemme yksi suuri jouluperhe. Tulijat saavat myös osallistua ohjelmantekoon halutessaan. Perheessä on hienoa se, että kaikki perheenjäsenet  ovat erilaisia ja jokaisella on perheessä ihan oma ainutlaatuinen paikka, jota kukaan toinen ei voisi täyttää.

Jeesus sinä olit jo pienenä torjuttu.
Avaa sydämemme sinulle.
Auta meitä avaamaan itsemme toisillemme.

4.12

Joulukalenteriluukut4

Vivamossa toimii rukouspalvelu, jossa on tiistaisin puhelinpäivystys. Ihmiset saavat soittaa ja heidän puolestaan rukoillaan. Viikottain tulee myös kymmeniä rukouspyyntöjä kirjeitse, netin ja sähköpostin kautta. Joulu- ja kesätaukojen aikanakin tulleiden pyyntöjen puolesta rukoillaan.Tänään Vivamon rukouspalvelu kokoontuu käymään läpi syksyn aikana tulleet kiitosaiheet ja rukoilemaan yhdessä.

Jouluun voi valmistua itselle sopivalla tavalla. Onko paastoajatuksessa jotain, joka voisi toimia omassa arjessa? Jättäakö herkuttelun vasta juhlaan? Ottaisiko lähimmäiset erityisesti huomioon vai some-paasto.  Raamattuun ja rukoukseen ajan varaaminen säännöllisesti.... Yksi tapa paastota joulun alla voisi olla kiittäminen kaikesta hyvästä, mitä on.

Oleellista ei ole miten paastotaan tai paastotaanko. Paastonaika voi auttaa meitä vapautumaan jostain ja saamaan tilalle jotain parempaa. Ajatus joulua edeltävästä paastonajasta antaa  aiheen valmistautua  joulun sanoman vastaanottamiseen.

Jeesus auta näkemään se, mikä on tärkeää
Auta vähentämään sitä, mikä ei ole hyväksi.
Älä anna jouluahdistuksen tulla sydämeeni vaan
Anna joulun ilon hiipiä sisimpääni
.


3.12.

Joulukalenteriluukut3
Joulutervehdyksiä on mukava lukea. Kortti on konkreettinen tervehdys. Sitä voi pidellä käsissään ja ripustaa vaikka seinälle tai naruun joulukoristeeksi. Tekstiviestit ja sähköiset kortit ovat myös hyvä vaihtoehto.

Vivamossa joulutervehdyksiin on valmistauduttu ajoissa tilaamalla kauniita kortteja myyntiin. Tänä vuonna on kuulunut keskustelua, ettei kaikkialta saa joulukortteja, joissa on kristillinen sanoma ja kuva. Kuten kuvasta näkyy, Vivamosta löytyy. Se, että meillä on näitä kortteja, ei olekaan enää pieni seikka, vaan tärkeä asia. Hämmentävä ajatus.

Kortissa tai sähköisessä tervehdyksessä ei ole kuitenkaan kyse kortista vaan sen vastaanottajista. Keitä on joulukorttilistalla? Lähettääkö vain muutaman vai niin monia, että postin yksi punainen postituspussi ei riitä mihinkään. Innokkaallakin joulukortin lähettäjällä voi myös olla vuosi, että tervehdysten lähettäminen tuntuu täysin ylivoimaiselta. Silloin voi kaivaa esiin itsensä armahtamisen kortin ja unohtaa koko homman siltä vuodelta.  Tulevana vuotena voi taas olla menossa se 50. itse tehty kortti.

Tänä vuonna voisimme keskittyä hetkeksi ajattelemaan jokaista kortin saajaa. Ehkä voimme rukoilla saajan ja hänen läheistensä puolesta.  Näin joulukorteista tulee siunauskortteja.

2.12.

Joulukalenteriluukut2

On suuri juhla. Kirkossa suuren juhlan tunnistaa siitä, että alttarilla on kuusi kynttilää ja liturginen väri on valkoinen. Hoosianna-hymni, virsi 1, kaikuu tänään kirkoissa. 

Kun he lähestyivät Jerusalemia ja olivat tulossa Betfageen Öljymäelle, Jeesus lähetti edeltä kaksi opetuslastaan ja sanoi heille: "Menkää tuolla näkyvään kylään. Siellä on aasintamma kiinni sidottuna ja varsa sen vierellä; löydätte ne heti. Ottakaa ne siitä ja tuokaa minulle. Jos joku sanoo teille jotakin, vastatkaa, että Herra tarvitsee niitä mutta palauttaa ne pian."

Näin tapahtui, jotta kävisi toteen tämä profeetan sana:
- Sanokaa tytär Siionille:
Katso, kuninkaasi tulee!
Hän tulee luoksesi lempeänä, ratsastaen aasilla, työjuhdan varsalla.

Opetuslapset lähtivät ja tekivät niin kuin Jeesus oli käskenyt. He toivat aasin ja varsan ja panivat niiden selkään vaatteitaan, ja Jeesus istuutui aasin selkään. Ihmisiä oli hyvin paljon, ja he levittivät vaatteitaan tielle, toiset katkoivat puista oksia ja levittivät tielle niitä. Ja ihmisjoukko, joka kulki hänen edellään ja perässään, huusi:

Hoosianna, Daavidin Poika!
Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!
Hoosianna korkeuksissa!

Matt. 21:1-9

Hoosianna - auta. Se oli tervehdys, siunauksen toivotus kuninkaalle. Ihmiset ottivat vastaan kuningasta. Jeesuksen kuninkuus ei ollut sitä, että Hän olisi karauttanut paikalle valkoisella hevosella tervehtien alamaisia korkealta hevosen selästä. Jeesuksen kuninkuus on jotakin muuta. Tämän pyhän aihe on "Kuninkaasi tulee nöyränä". 

Jeesuksella on tehtävä. Voi olla hämmentävää, miksi ensimmäisen adventin ja palmusunnuntain aihe on sama. Jouluun ja Jeesuksen syntymäänhän tässä valmistaudutaan. Ensimmäinen adventtisunnuntai kuitenkin muistuttaa meitä siitä miksi Jeesus syntyi ja tuli keskellemme. Hän tuli nimenomaan siksi, että me ihmiset tarvitsemme pitkäperjantain ja pääsiäisen tapahtumat. Aasilla ratsastava, nöyrä Jeesus. Sama nöyrä Jeesus rukoilee Getsemanessa ennen vangitsemistaan: "Isä, jos on mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä."

On suuren juhlan aika. Evankeliumitekstistä saamme lukea,:"Hän tulee luoksesi lempeänä". Mikä olisi suuremman juhlan aihe kuin se, että Jeesus syntyy pelastajaksemme. Juhlan aihe on myös se, että Hän ei katsele meitä korkealta hevosen selästä, uljaana, haarniskaan pukeutuneena, vaan tulee lempeänä, kosketeltavana, haavoittuvana. Juhlan aihe on myös se, että Hän tulee luokse. Onko mitään huikeampaa kuin se, että Jumala itse tulee lempeänä luoksemme, sovittaa, pelastaa, auttaa.

Hoosianna.
Kiitos Jeesus, että olet lähellä.
Kulje kanssani kohti joulua.1.12.

Joulukalenteriluukut

Joululaulut ovat erottamaton osa jouluun valmistautumista.

Jos joululaululevyt ovat vielä kesän jäljiltä kaapin perällä, niin nyt on aika etsiä ne esiin. Radiosta voi myös etsiä kanavia, jotka soittavat joulumusiikkia.  Ilahduttavaa on myös kuunnella joululaulua hyräilevää lähimmäistä, joten annetaan upean Luojan luoman soittimen, itsemmekin, soittaa joululauluja.

Joulukonsertteja ja Kauneimpia joululauluja lauletaan eri puolilla. Vivamossa Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on sunnuntaina 23.12 klo 18.30.

Virittäkää hänelle uusi laulu, soittakaa kauniisti, huutakaa riemunne julki. - Psalmi 33:3

Jeesus, laula minussa iloa.
Ole lähellä.
Askella kanssani kohti joulua.
Ole lähellä.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä