Nähtävää Vivamossa


Särkyneen sydämen kirkko

alttari Vmo 700x298 karuselliVivamon keskus on Särkyneen sydämen kirkko. Siellä vietetään messua joka sunnuntai klo 11.00. Kirkko rakennettiin vuonna 1957 jo olemassa olleen Beetel-rakennuksen yhteyteen. Kodikas kirkko soveltuu hyvin vihkiäisten ja kastejuhlien pitopaikaksi 150-200 hengelle.
Pyhän Birgitan kappeli

Pyhän Birgitan kappeli, VivamoPyhän Birgitan kappeli on keskiaikaisin menetelmin vuonna 2003 valmistunut, paikallisin talkoovoimin rakennettu kivikappeli. Korkealla kalliolla Hiljaisen niemen kärjessä sijaitsevalta kappelilta avautuu kaunis näkymä Lohjanjärvelle.

Kappeliin johtaa tie, mutta sinne voi vaeltaa myös pitkin niemen rantaa polveilevaa rukouspolkua. Polku alkaa Ystävyyden majalta, joka seisoo metsän reunassa Hiljaisen niemen alussa.Pyhän Lapsen kirkko

Pyhän Lapsen kirkko

Vivamon Lastenkylän oma kirkko on rakennettu monien ihmisten talkootyönä ja lahjoitusten turvin. Pyhän Lapsen kirkko on lasten oma kirkko, jossa kaikki on suunniteltu lasta ajatellen, niin penkit kuin alttarikaiteetkin. Piispa Tapio Luoma siunasi kirkon käyttöön kesäkuussa 2015.


Hiljaisuuden puutarha

Vivamo-Hiljaisuuden puutarhaVivamon Hiljaisuuden puutarha on rakennttu hiljentymiseen ja  retriittikäyttöön. Innoitus sen rakentamiseen on saatu Englannista alkaneesta  Quiet Garden -liikkeestä.

Ajatuksena hiljaisuuden puutarhoissa on retriitinomainen hengellisyyden  ja puutarhanhoidon yhdistäminen, puutarhasielunhoito.

Maailman ensimmäinen Hiljaisuuden puutarha perustet­tiin Englantiin 1992 ja niitä maailmanlaajuisesti yhdist­ävä Quiet Garden Movement vuonna 1994.

Vivamon Hiljaisuuden puutarha siunattiin käyttöön elokuussa 2007. Se on Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen Hiljaisuuden puutarha. Vivamon Hiljaisuuden puutarhan on suunnitellut puistopuutarhuri Tuomo Salovuori.

Puutarhan taiteellinen johtaja oli edesmennyt Hannu Marttinen. Hänen käsialaansa ovat monet kiviasetelmat sekä ympäristötaide. Rakentamisessa oli vahvasti mukana myös Vivamon silloinen johtaja Kalevi Rautjoki.

Rakentaminen aloitettiin syksyllä 2005. Villiintyneen puutarhan keskeltä löytyi Vivamon perustajien aikoinaan istuttamia ruusupensaita ja kirsikkapuita. Puutarhan alkuperäistä ilmettä on pyritty säilyttämään ja puutarhasta voi löytää viittauksia Vivamon historiaan.

Vivamon Hiljaisuuden puutarhassa järjestetään myös puutarhanhoitoon liittyviä kursseja.

Lue lisää Hiljaisuuden puutarhoista.

Vivamo Hiljaisuuden puutarha


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä