Tervetuloa Tervonsalmeen


Tervonsalmi on kodikas ja hyväntuulinen loma- ja kurssikeskus Tervossa Rasvankijärven rannalla. Upean luonnon keskellä voit lomailla, levätä ja osallistua tapahtumiin, tavata mukavia ihmisiä.

Kaikille avoimia tapahtumia järjestetään toukokuulta syyskuulle. Touko-, elo- ja syyskuussa on tilaa myös esim. perhejuhlien viettoon, sukukokouksille ja saunailloille. Myös retkiryhmät ovat tervetulleita.

Katso tarkemmat tiedot ja kesän tapahtumat tästä.kansikuva

kansikuva

Majoitustilaa on 70 hengelle päärakennuksessa, mökeissä ja aitoissa. Leirintäniemi sijaitsee 250 metrin päässä päärakennuksesta. Alueella on
9 mökkiä (osassa liesi ja jääkaappi), asuntovaunu- ja telttapaikkoja, keittokatos, grilli, suihkut, wc:t, sauna, lapsille turvallinen uimaranta, soutu-, melonta- ja kalastusmahdollisuus. 

Alueelta voi vuokrata rantamökin edulliseen vuorokausi- ja viikkohintaan.

Myös lasten, nuorten ja rippileirien aikaan on mahdollisuus varata täysihoitopaketti, johon kuuluvat aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen sekä iltapala.

Aamiaismajoitusta on tarjolla ohikulkijalle aina, kun talossa on tilaa (25 €).

Katso majoitus- ja täysihoitohinnasto.

Edullinen mökkilomatarjous.


Tervonsalmen pihaa


Briefly in English

img 4799

Welcome to Tervonsalmi!

Tervonsalmi is a peaceful Recreation and Retreat Centre and camping site in a beautiful location by Lake Rasvanki at Tervo in Central Finland situated between Jyväskylä and Kuopio.

The site offers good camping and caravan facilities and eight cottages for rent, some of them equipped with a fridge and a stove. At the site there is a sauna, two cooking shelters with fridges, showers and toilets.

Tervonsalmi is a great place for outdoor activities, swimming, fishing, canoeing. Rowing boats and a canoe are available for rent. Eerikkilä Golf rink is situated near by. Tervonsalmi has excellent fishing waters. The paradise of salmon fishermen is located only a few kilometers from the Centre.

Delicious meals and freshly baked bread are served at the centre. Also a small kiosk is at your service there.

Tervonsalmi is owned by Logos Ministries in Finland, an organization within the Lutheran Church of Finland.

A warm welcome and a homely atmosphere await you at Tervonsalmi.

For more information:

Tel + 358  (0) 17  387 2185
tervonsalmi@sana.fi

Levinniementie 15
72210 TERVO

What to see in the area:

Kuopio - 60 kilometers away - offers much to see, including the unique Ortodox Church Museum and unforgettable views over the lake district from the Puijo Ski Centre.

Kuopio Tourist Info.

See the Tervo area in YouTube.


Tule mukaan

Tervonsalmen kannatusyhdistys ry on Tervonsalmen ystävistä koostuva rekisteröity yhdistys, jonka tehtävänä on tukea Kansan Raamattuseuran Tervonsalmen toimintakeskuksessa tapahtuvaa toimintaa sekä hengellisesti että taloudellisesti.

Tervonsalmen työtä voi tukea esimerkiksi:

  • kannatusyhdistyksen maksavana jäsenenä, jäsenmaksu on 20 €/vuosi

  • talkootyötä tekemällä, talkoolaisille majoitus ja ateriat ovat maksuttomia

  • rukoilemalla

  • osallistumalla Tervonsalmen toimintaan tuomalla ja kutsumalla ystäviä Tervonsalmeen lomalle ja eri tapahtumiin; kertomalla Tervonsalmesta toisille, jotta yhä useampi löytäisi tien Tervonsalmeen

  • kertomalla kannatusyhdistykselle ideoista, toiveista ja mahdollisuuksista olla mukana kehittämässä Tervonsalmea vieläkin paremmaksi ”hengelliseksi keitaaksi”.

Voit ottaa yhteyttä kannatusyhdistyksen johtokuntaan sähköpostitse: tervonsalmi@sana.fi

Jäsenille lähetään 1-2 jäsenkirjettä vuodessa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: puh. (017) 387 2185 tai 040 0413187  (touko-syyskuun aikana)


Asiakkaiden kertomaa

Lämmin ilmapiiri

img 0994

Tervonsalmessa olen saanut kokea niin ruumiin, sielun kuin hengenkin lepoa ja virkistystä.
   Fyysisesti siellä hoitaa mahtavan hyvä ruoka, rantasaunan ihanat iltalöylyt yhdistettynä viileään veteen pulahtamiseen sekä kesän aurinko ja lämpö.
   Henkisesti Tervonsalmen niemet pitkine rantaviivoineen luovat uskomattoman harmonisen ja kauniin yhteyden luontoon; saa ikään kuin olla luonnon sylissä ja hoidossa.
   Hengellinen ilmapiiri on vapaa, lämmin ja avara, ja samanaikaisesti hyvin ravitseva. Tervonsalmesta lähtee kotiin akut ladattuina, ja sinne kaipaa takaisin yhä uudestaan.
   Aluksi tulin Tervonsalmen kesäkeskukseen lomailemaan. Myöhemmin olen ollut siellä talkoolaisena vastaamassa leireistä. Vastuunkantamista siellä en ole kokenut niinkään työnä vaan virkistyksenä. Enemmän olen saanut kuin antanut. Yhteys muiden vetäjien sekä osallistujien kanssa on aina ollut hyvää ja kannustavaa, ja vuosien aikana Tervonsalmen ystävistä on tullut tärkeitä tuttavuuksia.

Pirjo T., Nurmijärvi


Uusia ystäviä

Kävin Tervonsalmessa ensimmäisen kerran vuonna 2003. Lomalla oli aikaa ja mietin, mitä tekisin. Ystäväni oli kertonut  Tervonsalmesta ja kiinnostukseni heräsi.
   Tutkin Tervonsalmen ohjelmaa ja olin valmis osallistumaan lähes mihin tahansa leiriin. Halusin päästä pois arjen ympyröistä ja saada myös hengellistä virkistystä.
   Ensimmäinen leirini oli Anna-Liisa Valtavaaran Kiltteydestä kipeät. Tulin leirille ystäväni kanssa, joten en ollut aivan yksin uudessa paikassa. Toki hieman jännitti uusien ihmisten kohtaaminen ja  mielessä oli myös ajatus, että entä jos en viihdykään. Vantaalta on pitkä ajomatka Tervoon, joten ajaessa ehti miettiä tulevaa leiriä.
   Tervonsalmessa vastassa oli kaunis ja kodikas pihapiiri ja punainen päärakennus. Majoituin omaan mökkiin, joka oli vaatimaton, mutta riittävä tarpeisiini. Kaunis luonto ja ystävälliset ihmiset toivottivat minut tervetulleeksi Tervoon ja puhumattakaan Karttusen Salmen ihanista ruoista.
   Tärkeä osa Tervonsalmea on sen rauha ja Herran hoitava läsnäolo. Tervonsalmessa voin olla Jumalan hoidossa ilman pakkoa ja vaatimuksia. Olen saanut olla rikkinäinen Jumalan lapsi, joka on päässyt Isän syliin.
   Ne kokemukset ja ystävät, jotka olen saanut Tervonsalmen kautta, ovat kiinnittäneet Tervonsalmen sydämeeni. Siellä olen kokenut iloa, naurua, kyyneleitä ja Jeesuksen rakkautta.

Timo P., Korso


Kaunis pihapiiri, jossa päärakennuksen lisäksi näkyy mummon mökki, vanha kaivo, keinut ja pieni hiljentymisen kappeli. Puissa suhisee tuuli ja niiden lomasta pilkottaa järvi, jonne linnut ja välillä joku soutajakin ilmestyvät. Tällainen rauhoittava maisema on kutsunut minua kesä toisensa jälkeen Tervonsalmeen.

   Tervonsalmi on varsin pieni, joten yhteys muihin kävijöihin, sekä entisiin että uusiin ystäviin, syntyy nopeasti ja luo  kotoista tunnelmaa. Tervonsalmessa ei tarvitse pingottaa.
   Olen saanut ravintoa sekä sielulleni että ruumiilleni. Salme Karttunen tyttöineen, Tervonsalmen ystävät ja talkoolaiset ovat loihtineet saunat lämpimiksi, paikat puhtaiksi ja pöydät makoisia ruokia pullolleen.  Nuotio- ja saunailtojen lämpö kaikkine lauluineen ja kohtaamisineen on sulattanut sydäntäni monin tavoin.
   Sana on saanut arvoisensa paikan Tervonsalmen tapahtumissa sekä Raamatun opetuksen että laulujen kautta. 
   Tervonsalmesta olen löytänyt hienoja mahdollisuuksia hiljentyä yksin, mutta yhtä tärkeänä olen kokenut kristittyjen yhteyden, joka saa minut innostumaan ja luottamaan Jumalan mahdollisuuksiin meissä kaikissa.

Arja, Helsinki


Tervonsalmen historiaa

Kauppias Ferdinand Kontio lahjoitti 17 hehtaarin alueen Kansan Raamattuseuralle vuonna 1964. Hän oli ostanut paikan  Iida Mähöseltä.

Sekä mummo Mähösen että kauppias Kontion toive oli, että Tervonsalmi voisi palvella matalan kynnyksen kokoontumispaikkana niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, paikkana jossa julistetaan Jumalan Sanaa ja tarjotaan vieraille mahdollisuus nauttia kesästä luonnonhelmassa.

Alkuun tilat olivat vaatimattomat: mummonmökki ja pikkusauna pihan ison kuusen juuressa. Ruoka laitettiin kenttäkeittiössä puiden katveessa ulkona.

Toiminta alkoi vuonna 1965. Kannatusyhdistyksen perustamisen jälkeen monet Tervonsalmen kävijät ihastuivat paikkaan ja halusivat omalta osaltaan olla mukana mahdollistamassa toimintaa.Talkoovoimin lahjoitusten varassa rakennettiin majoitustiloja, joista ensimmäisenä Tapiola, mikä nykyään toimii enimmäkseen kirkko- ja luentotilana.

Kauniille järvenrannalle rakennettiin pian pieniä mökkejä. Ajan myötä rakennettiin nykyinen päärakennus Kontiola, aittarakennus, isännäntalo sekä molemmille uimarannoille sauna. Uusimpia rakennuksia ovat  rantasauna takkahuoneineen sekä hiljaisuuden kappeli.

Ystävät hankkivat rantamökeistä ja lahjoittivat sen Tervonsalmen majoitustilaksi. Lahjoittajien muisto elää mökkien nimissä, kuten Mirjala, Ainola, Erkkilä.

Remonttihistoria on pitkä, sillä kovassa käytössä paikat kuluvat – suurin osa remonttitöistä on tehty  ahkerien talkoolaisten hartiapankilla. Viimeisimmät remontit ovat kohdistuneet päärakennuksen saniteettitiloihin, ruokasalin laajennukseen sekä päärakennuksen keittiöön.

Tervonsalmen johtajina ovat toimineet mm. Taina ja Leo Hämäläinen, Paula Turpeinen, Marja-Liisa Hellman sekä Salme Karttunen ja Leena-Maija Karttunen.

Tervonsalmen tukena on paikan ystäväjoukko, kannatusyhdistys johon on vuosittain liittynyt uusia jäseniä. He ovat tehneet Tervonsalmea tutuksi omissa ympyröissään.

Tervonsalmi on oivallinen paikka myös perhe- ja sukujuhlille, retkiryhmille, saunailloille sekä omatoimiseen lomailuun rantamökeissä. Isännäntalo on vuokrattavissa ympärivuotiseen käyttöön.

Vastaanotto piha


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä