Ohjelmaa ryhmille

Orisbergin opastetut kierrokset

Kivet kertovatSuunnitteletko ryhmällesi kiertoajelua ja tutustumiskohteita? Tarjoamme ryhmille opastettuja kierroksia eri teemoilla. Pysähdys meillä kestää n. 1,5-2,5 tuntia toiveidenne mukaan.

Orisbergistä voi jatkaa esimerkiksi Isonkyrön keskiaikaiseen kivikirkkoon, tai seurailla maisematietä joko Kimon ruukkiin tai Tottesundin kartanoon Vöyrillä. Vaasaan meiltä on 60 km ja Maailmanperintöalueelle Raippaluodon kauniille sillalle n. 75 km. Sillalta on hyvällä säällä upea näköala. 

Aloitus Orisbergissä

Orisbergissä kierros alkaa Pappilan/Kahvilan pihasta (Åbergintie 64). Orisbergin kartano ei sisälly kierroksiin sillä se on yksityiskoti, mutta näemme kyllä rakennuksen kellotapulilta.  Voit valita kierroksen alla olevista teemoista.

Kivet kertovat -hautausmaakierros

Perehdymme Orisbergin historiaan ja henkilöihin kivien kertomana tutustumalla kirkon ympärillä olevaan vanhaan hautausmaahan ja kirkkoon. 

Orisbergin vanha ruukinkirkko on harvoja yksityisiä kirkkoja Suomessa, myös hautausmaa on yksityinen ja se on edelleen käytössä.

Kierrokseen sisältyy vaihtelevissa kokoonpanoissa Se on Eetvarttia -näyttely. Keväällä 2016 alkanut Tarinoita Orisbergistä -hanke  tuo kierroksille uutta nähtävää.

Esimerkkiohjelma 1 

Opastettu kierros + lounas
Kesto n. 2 - 2,5 t, hinta alk 17 €/hlö

Ohjelmaan sisältyy
  • Kierros alkaa Kahvilan pihasta jatkuen ensiksi esimerkiksi Carl Ludvig Engelin piirtämään kirkkoon ja siitä edelleen valitun teeman mukaisesti. Useampia mahdollisuuksia toteuttaa kierros huomioiden myös huonojalkaiset tai rollaattorilla liikkuvat osallistujat.
  • lounas, jälkiruoka ja kahvi
  • omatoimista tutustumista alueeseen
  • ostosmahdollisuus Kahvila-myymälässä
  • lounasvaihtoehdot: kasvis-, broileri- ja kinkkukiusaus. Vihersalaatti, leipä, levite. Ruokajuomana vesi, maito ja kotikalja. Jälkiruokavaihtoehdot: mangorahka, jäätelö, hedelmäsalaatti ja aurinkokiisseli.

Esimerkkiohjelma 2

Opastettu kierros + pullakahvit  
Kesto n. 1,5 t, hintaalk 9 €/hlö

Ohjelmaan sisältyy
  • Kierros alkaa Kahvilan pihasta jatkuen ensiksi Carl Ludvig Engelin piirtämään kirkkoon ja siitä edelleen valitun teeman mukaisesti.
  • pullakahvi pappilan Kaffilassa tai isommille ryhmille Huvilassa
  • omatoimista tutustumista alueeseen
  • ostosmahdollisuus Kahvila-myymälässä

Orisberg on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY 2009) ja kulttuurimaisema. RKY on Museoviraston laatima valtakunnallinen inventointi, johon valitut kohteet antavat monipuolisen kokonaiskuvan kuvan maamme rakennetun ympäristön historiasta ja kehityksestä. 

Maamieskoulun luokkakuvaOrisbergin Maamieskoulun vanha luokkakuva
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä