Revontulikappeli (1986)

revontulikappeli1 tapio oksanenRevontulikappeli on Lapin tunturien ensimmäinen turistikirkko, näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Se kokoaa vuosittain suojiinsa noin 35 000 kävijää.

Revontulikappelissa järjestetään hartaustilaisuuksia, viikkomessuja ja Jumalanpalveluksia. Leiriaikoina tilaisuuksia on päivittäin. Kappelissa pidetään noin 430 hartaustilaisuutta vuodessa.

260-paikkainen Revontulikappeli tunnetaan hyvistä konserteistaan, joita on vuodessa noin 40. Kappelissa järjestetään myös yksityistilaisuuksia kuten vihkitilaisuuksia. Parikymmentä paria aloittaa vuosittain yhteisen taipaleensa Revontulikappelin alttarilla. 


Kairosmajan Revontulikappelin rauha hoitaa sisintä. Sen pelkistetty kauneus hiljentää. Kappelin alttarinäkymä avautuu avariin Lapin maisemiin - Soutajatunturille ja Pyhäjärvelle. Alttarinäkymän keskipisteenä on alttarin takana, ulkona seisova jyhkeä keloristi. Risti muistuttaa meitä armollisesta, elämässämme läsnä olevasta Jumalasta ja Jeesuksen sovintotyöstä. Tämän Jumalan siunaukseen ja suojelukseen perustuu koko Kairosmajan olemassaolo.

Kappeli vihittiin käyttöön 9.2.1986. Kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Ojala.

Revontulikappeli sai lahjoituksena viisiäänikertaiset urut Ylitornion seurakunnalta Meltosjärven kappelista syksyllä 2016, kappelin 30-vuotisen toiminnan juhlavuonna. Urut vihittiin käyttöön Naistenpäivien aikana joulukuussa 2016, ja ne soivat pian sen jälkeen myös kappelin 30. jouluna.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä