Uskon Yö 2018

Taide uskon ilmentäjänä

Uskon Yö on maanlaajuinen seurakuntatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Tapahtumissa seurakunnat kutsuvat eri alojen taiteilijoita tekemään yhdessä hyvää oman paikkakunnan kirkon suojissa. Tapahtuman mahdollinen tuotto voidaan ohjata  seurakunnan ja illan taiteilijoiden yhdessä valitsemaan kohteeseen.

Uskon Yö 2018 -tapahtuma on 27.10.

profiilikuva FB UY18

Vuoden 2018 teema on sovinto.

Vuoden 1918 sisällissota on maamme historian ristiriitaisin tapahtuma. Sen vaikutukset  näkyvät vielä tänäkin päivänä. Monissa suvuissa kannetaan sodan arpia. Monissa perheissä on asioita, joista vaietaan.

Teema viittaa myös oman aikamme kysymyksiin. Sovintoa etsitään yhteiskunnassa, kirkossa, ihmisten keskinäisissä suhteissa. Ihmiset kaipaavat sovintoa oman elämänsä sisäisten ristiriitojen keskelle. Monet pakolaiset etsivät turvaa Suomesta, koska heidän kotimaassaan eletään nyt samanlaisia tapahtumia kuin meillä sata vuotta sitten.

Jeesus tuli rakentamaan sovintoa Jumalan ja ihmisen välillä. Hän kutsuu meitä rakentamaan rauhaa myös maan päällä.

Uskon Yö 2018 kutsuu seurakuntia rakentamaan ja rukoilemaan sovintoa paikkakunnillaan. Se kutsuu kohtaamaan historian kipeitä asioita. Se kutsuu rakentamaan uudelleen siltoja, joita viha, kyräily, välinpitämättömyys ja vaikeneminen ovat katkaisseet.  Se kutsuu etsimään toivoa ja uusia alkuja. Se kutsuu luottamaan Jumalan lupaukseen: ”Katso: Minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin -- ettekö huomaa.

Kukin seurakunta vastaa oman tapahtumansa järjestämisestä.  Ajatuksena on, että tapahtumaan kutsutaan paikallisia taiteilijoita toteuttamaan iltaa yhdessä seurakunnan kanssa. Illoissa voidaan kerätä varoja johonkin oman paikkakunnan kohteeseen. Kansan Raamattuseura vastaa valtakunnallisesta tiedotuksesta.

Osallistumismaksu on 100€/seurakunta. Seurakunnat saavat tiedotusaineistoa ja osallistumismaksuilla kustannetaan valtakunnallista tiedotusta. Laajuus riippuu osallistuvien seurakuntien määrästä.

Taide uskon ilmentäjänä.

Tapahtuma voi tuoda eri alojen taiteilijoita yhteen oman paikkakunnan kirkon suojiin.

Illassa kerättävän kolehdin tai mahdollisen ohjelmatuoton hyväntekeväisyyskohteen päättävät seurakunta ja mukana olevat taiteilijat yhdessä. Paikallisen tapahtuman sisällön jokainen seurakunta luo itse.

Yhteinen mediakampanja

Kansan Raamattuseura vastaa Uskon Yö  -tapahtuman valtakunnallisesta tiedottamisesta. Näkyvyys ja kiinnostavuus syntyy tapahtumien samanaikaisuudesta kaikkialla Suomessa.

Yhteisen mediakampanjan kulut katetaan osallistumismaksulla, joka sisältää mm.

• valtakunnallista mainontaa, jonka laajuus riippuu mukana olevien seurakuntien määrästä

• julisteita, joihin voi lisätä paikallisen tapahtuman tiedot. Julistemäärä vaihtelee seurakunnan koon mukaan.
  • logot ja facebook-kuvat käyttöön, taiteilijoiden haastatteluvideoita jaettavaksi sosiaalisessa mediassa
  • markkinointi- ja muuta materiaalia tulostettavaksi ja lehdistölle lähetettäväksi, jaetaan nettisivujen kautta.
  • seurakunnan tapahtumasivun linkin uskonyo.fi -sivulla
  • ideapankin tapahtuman toteuttamiseen.

Voit ilmoittaa seurakuntasi mukaan Uskon Yö -tapahtumaan tällä lomakkeella.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 100€/seurakunta.

Seurakunnat saavat tiedotusaineistoa ja osallistumismaksulla kustannetaan valtakunnallista tiedotusta. Kampanja luo koko kirkon tapahtumalle näkyvyyttä. Kampanjan laajuus riippuu osallistuvien seurakuntien määrästä.

Uskon Yö -tapahtuman taustaa

Uskon Yö -tapahtumia on järjestetty Vivamossa Lohjalla vuodesta 1999 lähtien.  Alunperin Anna-Mari Kaskinen ideoiman tapahtuman ajatuksena on ollut antaa kristityille taiteilijoille paikka omalle taiteelleen ja samalla mahdollisuus tavata toinen toisiaan.

Uskon yö viittaa myös hengellisessä vaelluksessa koettavaan yöhön tai eräämaavaiheeseen.Se merkitsee kulkemista uskon ja epäuskon rajapinnalla. Jumala on kaikkea suurempi. Kaikki lähtee hänestä. Hänen varassaan voimme kulkea yön halki.

Kansainvälisestä Crescendo-työstä vastaavat Airi ja Beat Rink veivät idean Baseliin, Sveitsiin. Siellä toteuttiin toukokuussa 2013  laaja  tapahtuma Nacht des Glaubens.Siinä oli mukana  suuri joukko eri alojen taiteilijoita kirkoissa, kaduilla ja konserttisaleissa. Tapahtuma sai  laajaa huomiota.

Lue lisää Uskon yö -tapahtuman tausta-ajatuksista.