Parisuhteen kymppisynttärit

Avioliitoihin ja parisuhteisiin kohdistuu paljon paineita. Moni sinnittelee arjen haasteiden keskellä ilman tukea ja rohkaisua. Tämä on herättänyt minut pappina kysymään: Miten seurakunta voi tukea avioliittoja ja sitoutuneita parisuhteita? Miten olla kestävän rakkauden puolella?

Avoliiton/parisuhteen 10-synttärien juhlistaminen on tärkeä viesti, juhlahetki pareille:  Seurakunta on  rohkaisemassa ja tukemassa parisuhdetta arjen kuormien ja huolien keskellä.

Parisuhdetta kannattaa hoitaa hyvin, antaa puolisolle arvo ja nähdä suhteen merkitys osana suurempaa kokonaisuutta. Juhlahetki antaa mahdollisuuden myös katsoa elämää vähän pidemmällä perspektiivillä. Missä olemme seuraavan kymmenen vuoden kuluttua? Mitä haaveilemme? Mitä unelmoimme tänään, mitä voimme tehdä, haaveiden toteutumiseksi?

Kymppisynttärit voi viettää esimerkiksi paikallisessa ravintolassa tai muussa sopivassa paikassa. Ota yhteyttä ja järjestetään juhlahetki, joka tavoittaa nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

Samassa Veneessä -avioparityön pastori Terhi Ruokonen-Jalo, puh. 0400 762 320, avioliitto@sana.fi