Tuhlaajapoika

Saman isän pojilla on perheessä erilaiset roolit. Vanhempi raataa yhteiseksi hyväksi, nuorempi ottaa perintönsä ennakkoon ja tuhlaa sen makeaan elämään.

Perhe on näyttämö, jolla ihmissuhteita koetellaan. Mitä tekee poika, kun kaikki on mennyt? Mitä tekee isä? Miten reagoi vanhempiveli, kun poika palaa kotiin?

Näytelmän teemoja ovat sisarkateus, vanhemmuus, anteeksianto ja rakkauden voima.

Näytelmä on tilattavissa seurakuntaan.

Tuhlaajapoika_sikalassa_Pekka_Kaskinen

Tuhlaajapoika

Eräällä miehellä oli kaksi poikaa... Kuva Pekka Kaskinen

Musiikkinäytelmä Tuhlaajapoika perustuu yhteen Jeesuksen tunnetuimmista vertauksista. Tuhlaajapoika, nuorempi kahdesta veljeksestä, lähtee isän kodista  vieraalle maalle ja vaatii mukaansa puolet isän omaisuudesta. Näytelmän teemat ovat ikiaikaisia: Isän suhde kahteen erilaiseen lapseen ja luopumisen kipu lapsen astuttua kodin vaikutuspiiristä tuntemattomaan tulevaisuuteen. Kahden erilaisen lapsen itsenäistyminen vahvasta isähahmosta ja sisarkateus. Ahneus ja hyväksikäyttö ihmissuhteissa. Ja todellinen, kestävä rakkaus, joka jaksaa odottaa ja toivoa silloinkin, kun kaikkien muiden toivo alkaa jo hiipua.

Tuhlaajapoika-näytelmä valmistui vuonna 2010, ja sitä esitettiin vaellusnäytelmänä Vivamon ulkoilmateatterissa. Nyt näytelmä on lähtenyt kiertueelle, ja se on tilattavissa seurakuntiin.

Tuhlaajapoika -näytelmä sopii kirkkojen, seurakuntien ja tapahtumien ohjelmaksi tai raamatunopetukseksi. Esityksen toteuttaminen on pyritty tekemään tilaajalle mahdollisimman yksinkertaiseksi: tuomme lavasteet ja äänentoistotekniikan itse paikalle sekä hoidamme rakennus- ja purkutyöt tilan mukaan.

Näytelmän on käsikirjoittanut Anna-Mari Kaskinen ja ohjannut Matias Nyman. Musiikin on säveltänyt Tommi Kalenius ja sovittanut Matteus Mykkänen.

Näytelmän kesto on noin 45 minuuttia.

Rooleissa:

• Tuhlaajapoika: Panu Haavisto, Lauri Mattila
  • Tuhlaajapojan veli/ Marius (huijari vieraalla maalla): Matias Nyman
  • Isä: Tuomo Mantere
  • Aada (veljen vaimo)/ Prisca (huijari vieraalla maalla): Maiya Bonney, Enni Koivunen
  • Majatalon emäntä: Mirjami Nybergh, Johanna Haavisto
  • Sikalan omistaja: Matti Nybergh

Esityksen hinta:  400e + matkakulut Lohjalta.

Jos sama taho tilaa useamman esityksen, matkakulut laskutetaan vain kerran.

Tiedustelut:  matias.nyman@sana.fi

tai puh. 040 5308 842 (Matias Nyman)

Lataa esityksen juliste tästä

Täytettävä juliste tapahtuman järjestäjälle (pdf)